Csak április végén hirdetik ki CZ ítéletét

spot_img

Elhalasztották a Binance alapítójának és igazgatójának tárgyalását. CZ-t a Binance ellen folyó eljárás során pénzmosással vádolták meg, amiben bűnösnek vallotta magát. Ügyében eredetileg február 23-án hirdettek volna ítéletet, de a bíróság hétfőn április 30-ra módosította az időpontot.

CZ tavaly novemberben távozott a Binance éléről, miután az amerikai hatóságok egy hosszas eljárást követő alku részeként 4.3 milliárd dolláros büntetést szabtak ki a kripto tőzsdére, illetve őt magát is megvádolták.

CZ egy 50 millió dolláros bírság megfizetése és további 175 millió dolláros óvadék fejében azóta szabadlábon tartózkodhat, de nem hagyhatja el az USA területét. Az eredeti megállapodás értelmében Dubajba utazott volna és onnan tért volna vissza az ítélethirdetésre, ám az erre kapott engedélyét a szökés veszélye miatt később visszavonták.

CZ a tavaly novemberben adott ügyészi nyilatkozatok szerint 18 hónaptól 10 évig terjedő börtönbüntetést kaphat. Bár eredetileg ő került volna hamarabb sorra, a módosítás miatt végül egykori riválisának, Sam Bankman Friednek az ügyében születhet korábban ítélet. SBF március 28-án áll ismét a bíróság elé, ahol akár 100 évet meghaladó szabadságvesztésre is ítélhetik.

Minden vádpontban bűnösnek találták, akár 100 évet is kaphat az FTX igazgatója

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img