Elstartolt az év egyik legjobban várt tokenizációs projektje az Ondo Finance

spot_img

A 2021-ben alapított Ondo Finance egy amerikai székhelyű technológiai vállalat, amely azt a célt tűzte ki, hogy mindenki számára elérhetővé tegye az intézményi szintű pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat. A cég a tavalyi év végéig az értékpapírok tokenizálására és a decentralizált protokollok fejlesztésére fókuszált, amelyekkel megalapozta még korábbi piacra lépési szándékát.

 Az Ondo vezetősége korábban a Goldman Sachs Digital Assets csapatát vezette, és a cég már most olyan intézményi partnerekkel dolgozik együtt, mint a Blackrock és a Morgan Stanley. A pénzügyi vállalat elindításában a legnagyobb kockázati tőkekezelők is részt vettek, köztük a Pantera Capital, a Coinbase Ventures. Elsődlegesen tokenizált BlackRock alapokat és kincstárjegyek által támogatott stabilcoinokat kínál. 

” Várakozással tekintek a régióbeli partnerekkel való szoros együttműködés elé. Mindenben segíteni fogom befektetőinket, hogy hozzáférjenek a kiváló minőségű befektetési eszközeink következő generációjához” – mondta Khosa.

A Coinbase által támogatott tokenizációs projekt, a napokban jelentette be, hogy már most az ázsiai csendes-óceáni térségben kíván terjeszkedni. A tengerentúli iroda és a terjeszkedés élére Ashwin Khosa-t választották üzletfejlesztési alelnöknek, aki korábban, közel tíz évig Hongkongban a Citi, a Tether és a Bitfinex intézményi üzletfejlesztéséért felelt.  

Kapcsolódó cikkek:

Az Ondo Finance nemrégiben jelentette be partnerségét a Mantle és a Solana hálózatokkal, hogy kiterjessze USDY stabilcoinját ezekre a blokkláncokra is és később további termékeit. Az USDY kapcsán érdemes megjegyezni, hogy jobb alternatívája lehet a jövőben a hagyományos stabilcoinoknál (USDC, USDT), ugyanis egy olyan tokenizált RWA, amely megfelel az összes intézményi követelménynek: szabályozási megfelelés, átláthatóság, ésszerű költségek és befektetővédelem. Többek között ez az oka annak, hogy már most az olyan partnerek, mint a Mantle és a Polygon, az USDY-t választják kincstárkezeléshez

Az Ondo finance négy elsődleges terméket fejlesztett ki eddig:
  • OUSG – tokenizált értékpapír, a Blackrock rövid lejáratú amerikai állampapírok ETF tokenizált csomagolása
  • OMMF – átruházható token, amely pénzpiaci kitettséget biztosít a BlackRock pénzpiaci alapjához tokenizált csomagolt formában
  • USDY – tokenizált kötvény, a hagyományos stabilcoinok hozamtermelő alternatívája, amely mögött rövid lejáratú amerikai állampapírok állnak és 103%-al van fedezve minden egyes token, napi audittal (a kötvények súlyozását az alábbi linken tudod követni)
  • Flux Finance – tokenizált értékpapír-fedezetet támogató protokoll, ami egy olyan hitelezési protokoll, amely kiváló minőségű RWA-kat (valós értékű eszközöket) támogat fedezetként

Jelenleg az Ondo Short-Term US Government Bond Fund 111,7 millió dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik. Ez az összeg, dobogós helyezést ért el rövid idő alatt a Franklin Templeton, Franklin OnChain U.S. Government Money Fund (333,8 millió USD) és a Mountain Protocol, Mountain Protocol USD (150,9 millió USD) mögött.

A projekt natív tokenje néhány napja került forgalomba a központi tőzsdéken (Bybit, Kucoin) ONDO ticker alatt, és kilátásba van nagyobb kriptotőzsdéken való listázás is (Coinbase, Binance). Az indulást követően a token árfolyama több mint 60%-ot erősödött és a várakozások szerint hitelezéshez biztosítékként, valamint fizetési és elszámolási eszközként is felhasználható lesz. A befektetők már “blue chip RWA eszközként” emlegetik, ahogy annak a idején az AVAX és a SOL tokenek esetében is tették. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A tokenizáció kulcsszereplője lehet a WOO Network

/ondo finance/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img