Ez történt ma | jelentős mennyiségű BTC-t vásárolt a BlackRock

spot_img

Európában is csökkennek a Bitcoin ETF-ek díjai

Az európai brókerek is csökkentik az spot Bitcoin ETF díjakat, miután az Invesco és a WisdomTree több mint 60%-kal csökkentette az európai BTC termékek díjait. Gary Buxton, az Invesco európai ETF-ek felelős vezetője kijelentette, hogy a spot Bitcoin ETF-ek jóváhagyása példátlan új termékkínálatot eredményezett az amerikai befektetők számára. Korábban az ilyen befektetőknek kanadai vagy európai szolgáltatókhoz kellett fordulniuk, ha kitettséget akartak szerezni a kriptovalutával szemben. 

Az Egyesült Államok piacán zajló verseny díjcsökkentési hullámot váltott ki, ennek hatására több szolgáltató is csökkentette a díjakat.  Ennek eredményeként Buxton szerint a spot Bitcoin ETF-ek ártartománya az Egyesült Államokban most lényegesen alacsonyabb, mint a meglévő európai árkövető termékeké. A változó környezetre reagálva a WisdomTree és az Invesco több mint 60%-kal csökkentette az európai tőzsdén jegyzett Bitcoin ETP-k díjait. A WisdomTree  Physical Bitcoin ETP díjai 0,95%-ról 0,35%-ra csökkennek, míg az Invesco Physical Bitcoin ETP díjai 0,99%-ról 0,39%-ra fognak csökkenni. Mindkét díjmódosítás még a hónap vége előtt lép hatályba.

Jelentős mennyiségű BTC-t vásárolt a BlackRock

Ismét több ezres nagyságrendű bitcoint vásárolt tegnap a BlackRock a Coinbase-től. A Lookonchain adatai szerint a BlackRock iShares Bitcoin Trust éjfél körül 6495 BTC-t kapott, körülbelül 254,7 millió dollár értékben. Ezzel a vásárlással 39 925 BTC-re növelte a pénzügyi óriás teljes bitcoin állományát az ETF mögött, amelynek becsült értéke körülbelül 1,59 milliárd dollár. A Grayscale továbbra is óriási mennyiségben adott el bitcoint tegnap, mintegy 505 millió dollár értékben. 

A spot Bitcoin ETF-ekből kiáramló tőkét kis mértékben ugyan, de ellensúlyozta a 396 millió dollár értékű újabb tőke beáramlás. A Fidelity ügyvezető igazgatója, Jurrien Timmer, úgy gondolja, hogy a bitcoin árfolyama folyamatos volatilitásnak lesz kitéve. Timmer szerint az, hogy a SEC jóváhagyta a spot Bitcoin ETF-eket jelentős lépésnek számít a kriptovaluta érettsége szempontjából, de egyben nagyobb volatilitást is jelent. A bitcoin értékének jövőbeli alakulása most már szorosan kötődik ezeknek az ETF-eknek a teljesítményéhez.

Hester Pierce SEC biztos szerint nem lesz szükség bírósági csatározásokra a spot Ethereum ETF-ek jóváhagyásához

Hester Peirce, az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) biztosa egy nyilatkozatásban megerősítette, hogy az azonnali Ethereum tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) jóváhagyásához nem lesz szükség jogi csatákra. Pierce hangsúlyozta, hogy a SEC a spot Ethereum ETF-ek jóváhagyásához a bevált eljárásokat fogja követni, reményei szerint elhúzódó jogi viták nélkül, elkerülve az önkényes és szeszélyes döntések sorozatát.

A biztosnő már korábban is többször bírálta a SEC-t, amiért késleltette a kripto alapú ETF-ek jóváhagyását. Állítása szerint évekkel ezelőtt engedélyezhették volna őket, ha a SEC következetes szabványokat alkalmazott volna. Többször megkérdőjelezte a SEC gyakorlatát, hogy egyértelmű szabályozási iránymutatások helyett végrehajtási intézkedésekre támaszkodik.

Vége a csődeljárásnak

Tegnapi napon közölte az eddig csődeljárás alatt álló Core Scientific, hogy végérvényesen maga mögött tudhatja a szerkezetátalakítási procedúrát és egyben újra elérhetőek lesznek részvényei a Nasdaq tőzsdén. A Core, amely 724 megawatt teljesítményű bányászati ​​létesítményeket üzemeltet az Egyesült Államok öt államában, a következő négy évben több mint 50%-kal kívánja növelni vállalati hashráta ​​kapacitását, mivel bányászgépek ezreit szándékozik telepíteni.

A vállalat 2022. december 21-én nyilatkozta azt, hogy a 11. fejezet szerinti csődeljárás részeként átfogó működésbeli és szerkezetátalakítási lépéseken fog keresztülmenni. A cég a csődeljárás alatt is folytatta bányász ​​tevékenységét, ami sikeres is volt. A 2023 eleji piac fellendülésének köszönhetően a CORZ-nak is nyereséges vált a bányász és hosting tevékenysége, olyannyira, hogy sorra kötötte a tárhelyszolgáltatási szerződéseket. Ennek hatására a cég részvényei is óriásit növekedtek (bő 400%-ot), igaz kikerült a Nasdaq kínálatából.

HashKey Group és OKX partnerség

Az OKX és a HashKey Group egy stratégiai szövetség létrehozására törekszik, amelynek célja a virtuális eszközök innovációjának és alkalmazásának elősegítése Hongkongban. Keddi sajtóközlemény szerint a partnerség különböző kriptoval kapcsolatos programokra fog fókuszálni, beleértve a blokklánc alapú infrastruktúrát, a termékfejlesztést és a virtuális eszközbefektetéssel kapcsolatos oktatási kezdeményezéseket. A két kriptos cég kezdeményezése megfelel a hongkongi szabályozási keretnek is.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Elstartolt az év egyik legjobban várt tokenizációs projektje az Ondo Finance

/u.today, cryptopotato, cryptopolitan, the block, coinjournal/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img