Megérkeztek a tokenizált amerikai kincstárjegyek a Bitcoin hálózatra is

spot_img

A Hamilton kriptostartup tokenizált amerikai kincstárjegyeket indított több Bitcoin Layer-2 blokkláncon, amelynek célja a cég szerint, a hagyományos pénzügyek és a Bitcoin ökoszisztéma közötti űr áthidalása.

A vállalat három Bitcoin Layer-2 platformon indította el tokenizált kincstárjegyeit Hamilton U.S. T-Bills (HUST) néven a Stacks, a Core és BoB (Build on Bitcoin) alhálózatokon. Az első tranzakciók 2024. július 4-én történtek meg, ami egyben a pénzügyi függetlenséget is szimbolizálja. A tokenizált kincstárjegyek hamarosan elérhetőek lesznek a Hamilton platformján is.

A HUST révén a Hamilton demokratizálni akarja az amerikai kormány által támogatott eszközökhöz való hozzáférést azáltal, hogy a hagyományos pénzügyi eszközöket, például a kincstárjegyeket hozzáférhetőbbé és kereskedhetőbbé tegye a Bitcoin decentralizált pénzügyi ökoszisztémáin belül – áll a cég sajtónyilatkozatában.

“Az amerikai kincstárjegyek kombinálása a Bitcoin biztonságával és átláthatóságával történelmi lépést jelent a pénzügyi függetlenség felé vezető úton, amely kulcsfontosságú kitettséget biztosít a feltörekvő piacok számára” – mondta Kasstawi, a Hamilton vezérigazgatója és társalapítója.

A valós eszközök piaca (RWA) számos tárgyi eszközt foglal magába, például kötvényeket, ingatlanokat, alapokat és adósságokat. Ezeknek az eszközöknek a tokenizálása a Bitcoin hálózaton javíthatja az átláthatóságot, a likviditást, a biztonságot és a hozzáférhetőséget, miközben csökkenti a tranzakciós költségeket és az időt.

Kapcsolódó cikkünk:

Ezek a Bitcoin Layer-2 megoldások, pedig a Bitcoin skálázhatóságát és funkcionalitását javítják, lehetővé téve a Hamilton számára, hogy rugalmas, gyors és költséghatékony tokenizált termékeket kínáljon, kihasználva a Bitcoin hálózat biztonságát és stabilitását.

A Hamilton társalapítója megjegyezte, hogy az amerikai kincstárjegyek integrálása a Bitcoin biztonságos és nyílt forráskódú természetével történelmi lépés a pénzügyi elnyomástól való függetlenség felé vezető úton. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Történelmi csúcson a tokenizált amerikai állampapír tulajdonosok száma

/cointelegraph, businessinsider/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img