Bitcoin felezés utáni bányászverseny

spot_img

A Bitcoin hálózat átlagos havi hashrátája júniusban tovább csökkent, 580 EH/s-ra esett a májusi 599 EH/s-ról. Két hónapja esik a hashráta a Bitcoin felezést követően, ami sokatmondó jele annak, hogy sorra kapcsolják le a bitcoinbányászok a veszteségesen működő (kapituláció) bányászgépeket. 

A TheMinerMag adatai szerint, a hashráta folyamatos csökkenése viszont az átlagos napi bitcoin termelési referenciaérték növekedéséhez vezetett, amely a májusi 0.8 BTC/EH/s-ról júniusban 0.83 BTC/EH/s-ra emelkedett, annak ellenére, hogy június egy nappal rövidebb volt. (Az átlagos napi termelési referenicaértéket úgy kapjuk meg, ha figyelembe vesszük a bitcoinbányászok vállalati hashráta arányukat a havi termelési darabszámukkal.) 

Különösen érdekes, ha ezt a referenciaértéket összehasonlítjuk a nagyobb amerikai tőzsdén jegyzett bitcoinbányászok havi bitcoin termelésével, amelyek a jelek szerint kihasználták és ki is fogják használni a hashráta általános csökkenését.

A Bitdeer, a Bitfarms, a CleanSpark, a Cipher Mining, a Marathon és a Riot júniusi termelési adatai közül négy vállalat jelentős havi növekedést jelentett a tőzsdefelügyelet felé a saját részre történő bitcoinbányászat tekintetében, ahogyan az alábbi TheminerMag által készített ábrán is látható. Bár a Marathon és a Bitdeer bitcoin termelési adataiban visszaesés volt tapasztalható májusról júniusra, azonban növelni tudták az energetizált vállalati hashráta kapacitásukat, a Marathonnak sikerült elérni először a bűvös 30 EH/s-os határt.

Májusról júniusra történő bitcoin termelési adatok (forrás: theminermag)

Ha figyelmen kívül hagyjuk a havi hálózati hashráta ingadozását, akkor a Bitfarms, a CleanSpark, a Cipher és a Riot átlagosan 4,18 EH/s-al tudta növelni vállalati hashráta kapacitását júniusban. Több bányászgépet tudtak munkába állítani egy olyan időszakban, amikor a kisebb üzemeltetők veszteségesen működő bányászgépeit az alacsony hashár szint miatt le kellett kapcsolniuk. (A Bitcoin hálózatról távozó hashráta mennyisége azonban sokkal nagyobb lehet, mint az átlagos hashráta csökkenés.) 

Kapcsolódó cikkünk:

Más szóval, a színfalak mögött a Bitcoin hálózat hashráta konszolidációja zajlik a kripto piac korrekciója mellett. Ennek ellenére a nagyobb tőzsdén jegyzett bitcoinbányászok továbbra is a részvénykibocsátások által szerzett több milliárd dollárnyi tőkét bányászflottájuk és infrastruktúrájuk bővítésének finanszírozására és működésük diverzifikálására használják fel.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bányászgépek hője adja a finn otthonok melegét

/theminermag, blocksbridge/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img