Az amerikaiak 8%-a rendelkezik kriptopénzzel

spot_img

A pureprofile kutatása alapján 26 millió amerikai rendelkezik kriptopénzzel és újabb 8%-uk tervez beszerezni a közeli jövőben. Nézzük a számokat röviden, kávé mellé.

A kutatás

A kutatást a finder.com oldal rendelte meg, céljuk az volt, hogy kiderítsék, miért van az, hogy a nagy hype ellenére nagyon sokan nem érdeklődnek a kriptopénzek iránt. A 2001 válaszadó már reprezentatív mintát alkotott, így az eredmények pontos képet adnak arról, mi van az amerikaiak fejében kriptóügyben:

92% nem rendelkezik kriptóval, de 8% tervez beszerezni a jövőben.

Dupla annyi férfi rendelkezik kriptóval, mint nő, és a potfólióik átlagos nagysága is nagyobb.

Magasan a legnagyobb arányban a 18-36 évesek (Y generáció) rendelkezik kriptopénzekkel, náluk majdnem 18% az arány, sőt, sokuk inkább a kriptopénzeket preferálják a hagyományos bankszámlák tartása helyett. Mondjuk ez nem jelenti azt, hogy nem rendelkeznek bankszámlával, inkább azt, hogy ha lesz decentralizált alternatíva, könnyen fogják otthagyni a bankjaikat.

Miért nem vásárolnak

Talán még érdekesebb az a kérdés, hogy aki tudott a Bitcoinról/kriptopénzekről, de nem vásárolt, az miért nem tette.

0321 usa kriptopénz lakosság 1
Kattints a nagyobb képért!

A férfiak és nők átlag 40%-a mondja, hogy egész egyszerűen nincsen rájuk szükség. Szerény véleményem szerint ők lesznek azok, akik az adopciós görbe platóján érkeznek majd meg, pusztán azért mert egyes szolgáltatásokat már csak így fognak tudni igénybe venni, és muszáj lesz nekik.

Átlag 35% mondja, hogy túl rizikósak a kriptopénz befektetések, ez nyilván a magas volatilitásra vonatkozik, ami egy jódarabig még nem fog változni.

Azonban a grafikon felső három sora, összesen átlag közel 56%-kal olyan problémákat említ – túl bonyolult, nehéz megérteni, nehéz használni, átverés – amelyek megoldhatók és meg is fogja őket oldani a közösség a következő években. Ne feledjük, a kriptopénzek és a blockchain technológia még nincs tíz éves, piaci megoldások még csak az utóbbi néhány évben kezdtek el szárba szökkenni.

Ebből a kutatásból is látszik, óriási felelőssége van 2018-ban azoknak, akik hisznek a kriptopénzek és a decentralizáció víziójában. A hangzatos, hónapok alatti meggazdagodási lehetőséget sugalló hisztériakeltés helyett összefoglalt és könnyen emészthető információval kell ellátnunk az érdeklődőket, mert csak így tudjuk leküzdeni az egyértelműen jelenlévő gyermekbetegségeket.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img