A G20 egyelőre nem szankcionálja a kriptopénzeket

Megosztom

Kriptopénzeket szabályozó határozat nélkül zárult a G20-ak találkozója. A gyűlés végén kiadott 2 oldalas dokumentumban kiemelik, hogy “hatékonyságuk” mellett a kriptopénzek “alkalmasak lehetnek az adóelkerülésre, pénzmosásra és a terrorizmus támogatására”, ugyanakkor sürgették, hogy a FATF, a G7 pénzmosás ellen küzdő csoportja mihamarabb tegye eljárásait alkalmazhatóvá a “kripto eszközökre”, elősegítve azok “globális befogadását”.

Tegnap a Bloomberg által megszerzett vázlatban is eszközként/vagyontárgyként hivatkoztak a kriptopénzekre. A vagyontárgyként történő definiálás azért nem lenne a legmegfelelőbb, mert bár így hivatalosan is elismernék a kripto létét, de a vagyontárgyak eladása esetén keletkező jövedelem adókötelesnek számít, így lényegében ellehetetlenülne a kripto pénzek kereskedése.

A találkozót sok találgatás előzte meg és egyesek kifejezetten ellenséges hangvételű nyilatkozatokra számítottak, melyek végül nemcsak elmaradtak, de az elmúlt napokban az Amerikából érkező alapvetően pozitív hírek és a Bank of England egyik szervezete, az FSB által a G20-aknak címzett levél, mely a további szigorítások szükségtelenségét hangoztatta végül átlökte a piacot a holtponton és a Bitcoin ára 7200 dollárról ismét 9100 fölé került.

Egy ilyen mértékű hirtelen emelkedés után természetes lesz egy kisebb visszaesés, de sokak szerint az elmúlt napok eseményeit követően végre megfordulhat a már hónapok óta lefelé mutató trend. Ugyanakkor a pénzügyi vezetők 2018 júliusi határidőt tűztek ki az első egységes, kriptopénzekkel kapcsolatos szabályok meghozataláig, ami a későbbiekben újabb bizonytalanságokat eredményezhet.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel