Pénz, drogok, fegyverek, nomeg a bitcoin, McAfee élete

spot_img

Mindig is voltak, vannak, lesznek különcök. Nehéz sorsú emberből is van bőven. Kimagasló tehetségekből sincs hiány. Viszont az egészen ritka, hogy egy zseniális ember sanyarú gyerekkor után világhírűvé váljon a szokatlan viselkedésével.

A sokak szerint erősen paranoiás és excentrikus John McAfee élete valóban filmbe illő, az ő története következik. Drogok, szép vagyon, világhír, egy rejtélyes gyilkosság, politikai ambíciók és még ennél is több, sokaknak nem lenne elég egy élet, hogy mindezt végigcsinálják.

Az Egyesült Királyságban született, amerikai apától és angol anyától egy amerikai katonai bázison. Virginiában nőtt fel, apja földmérőként, édesanyja banki ügyintézőként dolgozott. Elmondása szerint az apja keményen ivott, rendszeresen, brutálisan verte mindkettőjüket.

Amikor John 15 éves volt, az apja fejbelőtte magát. Korábbi interjúkban erről csak ennyit mondott:

“It fucked my life.”

A Raonoke College hallgatójaként matekot tanult, itt, az egyetemi évei alatt kezdett el ő is rendszeresen, masszívan inni. Hogy fenntartsa magát, a sármját és határozott fellépését kihasználva magazin előfizetéseket árult, a környékén házalva.

1967-ben diplomázott, a NASA-nál dolgozott mint programozó, 1968 és 1970 között. A következő néhány évben rendszeresen váltogatta a munkahelyeit, volt Univac fejlesztő, dolgozott a Xerox-nál, tanácsadóként egy informatikai cégnél és így tovább.

Amikor épp a Lockheed Martin munkatársa volt, a gépére került az úgynevezett Brain vírus, ez komoly fordulópontott jelentett. Gyerekként képtelen volt szembeszálni az abúzív apjával, felnőttként viszont a vírussal fertőzött gép okozta dühöt ellentámadássá formálta.

1987-ben, Santa Calara-ban, az otthonában hozta létre vírusirtó cégét, először elektronikus üzenőfalakon keresztül juttatta el kollégákhoz. Öt éven belül a Fortune 500 cégek közel fele használta a termékeit. 1994-ben visszavonult a cégtől, de a neve máig egyet jelent a vírusírtással.

A belizi gyilkosság

Új életet akart kezdeni, ezért eladta tulajdonrészének javát. Beliz-re költözött, drogokkal, prostiuáltakkal, fegyveres őrökkel vetette körbe magát, csak a szokásos, semmi különös.

2012 Áprilisában rendőrök lepték el a házát, 20 000 dollárnyi készpénzt, számos fegyvert, köztük hét shotgunt-t és két 9 mm-es pisztolyt találtak nála. Ebből nem lett semmi, de pár hónappal később valaki megölte a szomszédját, ő volt az első számú gyanúsított.

Elmenekült a rendőrök elől, a tengerparton beásta magát a homokba, egy kartondobozt húzott a fejére, hogy lélegezni tudjon a nélkül, hogy észrevennék. Élete egyik legkellemetlenebb élményeként emlékezett erre vissza, elmondása szerint biztosan megölték volna, ha megtalálják.

Az ügy azóta sem zárult le teljesen, még mindig igyekszik elkerülni a találkozást a helyi hatóságokkal. Dokumentumfilm is készült az életéről, érdemes megnézni, a szomszédjával való konfliktusáról, elkábított nőkről és sok egyéb furcsaságról is szó esik.

Politika

Visszaköltözött az USA-ba, teljesen természetes és magától értetődő, el akart indulni az elnökválasztáson. Először a saját pártja, végül a Libertáriánus párt jelöltjeként szent meggyőződése volt, hogy nyerni fog.

Kriptovaluták

Mára szinte minden idejét a kriptovalutáknak szenteli, 800 ezer követőjének rendszeresen ad tippeket és tanácsokat, véleményeket egy-egy coinról. A VICE egyik munkatársa átnézte 25 napnyi posztjait, kiderült, hogy a promotált altcoinok értéke valóban korrelál a tweetjeivel, 50, de akár 350%-os árfolyam emelkedést hoz, ha McAfee beszél egy projektről.

Sokak szerint egész egyszerűen pump and dump (PnD) akciókban vesz részt, illetve segíti azokat, jó példa a Verge coin esete, közel kétezer százalékot emelekedett az értéke az után, hogy bejelentette, támogatja a munkát.

Az örök kedvence a Bitcoin, 2017-ben először 500 000, később 1 000 000 dollárra jósolta egy BTC árát, kijelentette, hogy ha ezt nem éri el, akkor élő TV adásban fogja megenni a péniszét. Lehetetlen megjósolni, hogy mi lesz a következő lépése, az biztos, hogy egy rendkívül tehetséges és sokoldalú ember, reméljük a lelki nyugalmát is megtalálja hamarosan.

Mindenesetre már nincs egyszerre öt-hat barátnője, megállapodott, egy volt prostituálttal él együtt. Egyelőre nem terveznek gyereket, saját bevallása szerint nagyjából egy tucat gyereke származik az elmúlt évtizedek afférjaiból.

Ha tetszett, kövess a Facebookon továbbiakért, egy kommentben pedig mondd el a véleményed!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img