Bitcoin: mindenki hallott róla, de senki sem tudja mit jelent

spot_img

Bár közel tíz éve létezik, a bitcoin sokak számára még mindig egy rendkívül rejtélyes dolog, így talán nem meglepő hogy egy felmérés szerint a blokklánc és a kriptopénz bár ismerősen csengnek, a legtöbben még mindig nem tudják értelmezni őket.

Akik napi szinten követik a kriptopénzekkel kapcsolatos híreket tudják, hogy újabb és újabb területeket hódit meg ez az új technológia, ugyanakkor vannak akik még a létezéséről sem tudnak. A brit akosság technológia tudását felmérő kérdőívben 2000 embernek tettek fel kérdéseket számítástechnika és infokommunikáció témaköréből.

A “Mi a blokklánc?” kérdésre a válaszadók 41%-a felelte azt, hogy a wc tartályok lehúzására szolgáló eszköz, míg a kriptopénz 36% szerint az, amivel egy temetés során felmerülő kiadásokat fedezzük. A lakosság más témakörökben sem bizonyult hozzáértőbbnek: A “felhőszolgáltatás” például 38% szerint a repülőgépeken használt számítógépeket jelenti.

A technológia fejlődésével egyre több új szó kerül bele a hétköznapi szóhasználatunkba, ami az erre nem fogékonyak számára sok nehézséget okoz. Ez a kriptopénzek esetén különösen igaz lehet. Az alábbi videó készítője is erre próbálta felhívni a figyelmet. Az érthetetlen motyogásból csak az időnként tisztán kivehető bitcoin és blockchain szavak érthetőek. A legtöbben valószínűleg így élik meg amikor valaki először mesél nekik a témáról. Hogy a videóhoz hasonó helyzeteket elkerüljük, oldalunkon hamarosan egy megújult és minden részletre kiterjedő kriptosulival jelentkezünk az érdeklődők számára. Erről nemsokára többet is megtudhattok.

Egy másik tanulmány szerint viszont azok, akiket várhatóan legelsőként érint majd a kriptopénzek elterjedése, nagyon is tisztában vannak a jelentésével. A brit pénzügyi szakemberek körében végzett felmérés szerint azok, akik már rendelkeznek digitális pénzekkel további befektetésekre készülnek ezen a területen és a piac jelenlegi negatív hangulata ellenére 66%-kuk annak növekedésére számít.

Forrás

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img