Kriptopénzes fizetés az oroszországi futball világbajnokság alatt

spot_img

Az árfolyamok bukdácsolása közepette fontos látni, hogy a bitcoin és általában a kriptopénzek ügye azért halad előre. Ennek egyik példája, hogy kiderült, az oroszországi futtball világbajnokság kalinyingrádi helyszínén kriptopénzekkel is lehetséges a szállásfoglalás.

Kalinyingrád előlép

0403 oroszország foci vb futball világbajnokság kriptopénz fizetés 2
A Vb egyik helyszíne, Kalinyingrád

Február végén maga Putyin elnök mondta ki, Oroszországnak élen kell járni blokklánc innovációban, különben más hatalmak fognak diktálni neki. Az országból előtte igen ellentmondásos hírek érkeztek lehetséges tiltásokról, kriptorubelről és bányászok bevonzásáról. Áprilisra azonban lenyugodtak a kedélyek, az oroszok támogató szellemű szabályozásra készülnek, hogy ösztönözzék a piacot és az innovációt.

Nem csoda tehát, hogy az ország legfontosabb idei nemzetközi eseményén is elfogadják a kriptopénzeket, igaz, egyelőre csak szállásfoglalásra. A kalinyingrádi exklávé azonos nevű fővárosában rendezik a világbajnokság néhány meccsét, az orosz Buying Business Travel cikke szerint pedig az Apartments Malina szálláshelyszolgáltató összeállt a Free-Kassa fizetési rendszert üzemeltető céggel, hogy a szurkolók kriptopénzekkel is tudjanak szállást foglalni.

Az Apartments Malina vezetője kiemelte: “A kriptopénzek kiemelt figyelmet élveznek és hamarosan szélesebb rétegek is fizetőeszközökként fog tekinteni rájuk. Lehetővé tettük, hogy a szurkolók ezzel az innovatív megoldással is igénybe vehessék a szolgáltatásainkat, reményeink szerint pedig más szálláshelyek is csatlakoznak a kezdeményezésünkhöz.”

Kalinyingráddal együtt 11 városban tartanak meccseket a június 14-én kezdődő világbajnokság során, az említett Free-Kassa fejlesztési igazgatója szerint egyelőre még csak Szentpétervár esetében látnak esélyt hasonló együttműködésre, mivel ott már rendelkeznek partner bankkal és kaptak megkereséseket is. A szerkesztőség egybehangzó véleménye szerint az adopcó ügyén a kriptós sörvásárlással is legalább ekkorát lehetne lendíteni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img