A tőzsdék több millió dollárt is elkérhetnek egy kriptopénz forgalmazásáért

spot_img

Egy pénzügyi elemzőcég szerint a kriptotőzsdék a hagyományos tőzsdék által kért pénz tízszeresét is elkérhetik egy új eszköz listázásáért. Az egyik legismertebb piacra, a Nasdaq-ra való belépés például akár 55 000 dollárból is megoldható, igaz a listán maradáshoz közel ugyanekkora éves díjat kell fizetniük a vállalatoknak.

A legjobb kriptotőzsdék ennél nagyságrendekkel is többet elkérhetnek. Egy népszerű kriptopénz esetén ez elérheti az 1 millió dollárt is, míg 3 millióért “fel is gyorsítható” a folyamat. A kibocsájtott tokenek sokkal vonzóbbak a befektetők számára, ha egy nagy likviditású piacon lehet velük kereskedni és a legtöbb ICO sikeressége végső soron attól függ, hogy a képesek-e terméküket eljuttatni egy ilyen platformra.

A kutatás készítői elismerték, hogy az általuk szerzett információk nem publikusak, így azok nagy részére privát beszélgetéseken kereszül jutottak hozzá. Tudomásuk szerint a magas költségek miatt egyes ICO-k akár 10-szeresen is túlárazzák saját projectjüket, hogy legyen elegendő tőkéjük eljuttatni azt at életet jelentő tőzsdékig.

Nem mintha azoknak ezen múlna a nyereségessége. A Coinbase (amely egyébként nem sűrűn listáz új kriptopénzeket), a tavalyi évben 1 milliárd dollárt is meghaladó profitot termelt az általa beszedett jutalékokból, míg a jelenleg legnépszerűbbnek számító tőzsde, a Binance 200 milliót szedett össze, pedig csak július 14-én kezdte meg működését.

Forrás

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img