Japán: A fiatal férfiak 14%-a rendelkezik kriptóval

spot_img

A Shin R25, fiatal üzletembereknek szóló japán újság cikke szerint egy közel 5000 fős mintán végzett felmérés szerint a 25-30 közötti dolgozó japán férfiak 14%-a rendelkezik kriptopénzekkel. A bejegyzésben röviden átnézzük az arányokat és hogy milyen következtetésekre jutottunk ezzel kapcsolatban.

Halad az adopció

A 2018. január és március közötti felmérés során kiderült, a 4734 megkérdezett közel negyedének a kriptopénz vásárlás volt az első befektetése. A kriptókkal rendelkező megkérdezettek 92%-a mondta, hogy befektetési céllal vásárolt kriptopénzt, 37,4% vallotta be, hogy hype miatt érkezett, 20%-uk pedig azért (is) mert ismerős ajánlotta vagy a médiában hallottak olyan információt, amely felkeltette az éreklődésüket.

A kutatás nem tért ki rá, hogy milyen kriptopénzeket favorizálnak a japánok. Összegek tekintetében a következőt derítették ki a készítők:

  • 34,5%-uk kevesebb, mint 120.000 Forintnak megfelelő kriptóval rendelkezik
  • 10,2% -nak ül 2,5millió forintnyi vagy több a tárcáiban

A kriptopénzekkel rendelkező japán férfiak közel negyede október és december között vásárolt, míg 15 százalékuk megvárta az első nagy zuhanásokat 2018. elején a vásárlással. Talán a legmeglepőbb, hogy legtöbbjük a nagy tömeg előtt érkezett: összesen 60%-uk már 2017. szeptembere előtt betárazott. A minta egyébként nem reprezentatív, mivel egy üzleti újság olvasóiról van szó, akik az átlagnál tájékozottabbak pénzügyi témában, a társadalom egészére ezekből az eredményekből nem lehet következtetéseket levonni.

47,1 százalékuk a jövőben is aktívan szeretne befektetni, míg 35,4 százalékuknak elég volt a drámából, nem folytatják a befektetést. Nagyobb összeget mernénk rá tenni azonban, hogy ennek a második csoportnak jó része meg fogja gondolni magát, amint újra új csúcsokat ostromolnak az árfolyamok.

0405 japán bitcoin adopció 2
Bitcoin ATM egy japán utcán. Kattints a nagyobb méretért!

Japánban az utóbbi hónapokban

bekeményítettek a hatóságok, miután a Coincheck tőzsdéről közel félmilliárd dollárnyi NEM (XEM) kriptót tulajdonítottak el hackerek. Azóta a hatóságok 15, engedéllyel nem rendelkező kisebb tőzsdénél tartottak házkutatást, közülük hétnek ajánlásokat tettek a jobb működés érdekében, kettőnek pedig be kellett zárnia. Szó volt arról is, hogy a Binance tiltásra kerülhet az országban, mivel engedély nélkül működnek.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img