A Gemini és a Coinbase is nemet mondott a Ripple-re

Megosztom

A Ripple egy amerikai startup cég, mely jelenleg a világ harmadik legnagyobb kriptopénzének a szintén Ripple-ként elnevezett XRP-nek a tulajdonosa. A bankok kriptopénzének is hívott token – melynek működéséről itt találsz egy rövid összefoglalót – szinte hétről-hétre köti az új megállapodásokat és partnerszerződéseket a különböző pénzintézetekkel, mégis képtelen bejutni két, számára rendkívül fontos tőzsdére, az amerikai forgalom nagy részét lebonyolító Coinbase-re és Gemini-re.

A Bloomberg informácói szerint egy Ripple tisztviselő 1 millió dollárt ajánlott fel a Gemini számára, amennyiben azok hajlandóak lennének forgalmazni tokenjeiket, a Coinbasenek pedig 100 millió dollár értékű XRP-t kölcsönöztek volna a kereskedés elindításához.

Mind a két tőzsde elutasította Ripple ajánlatát. A döntés mögött az amerikai szabályozó rendszer állhat, mely sokkal szigorúbb feltételeket szab a kriptopénzek kereskedésére vonatkozóan, mint ami a világ más részein megszokott. Ennek kapcsán merült fel az a probléma, hogy a Ripple-t esetleg értékpapírként (securities) definiálhatják a hatóságok és ez alapján a vele való kereskedés sokkal szigorúbb feltételekhez lenne kötött, mint amit a tőzsdék vállalni szeretnének.

A Ripple felvételéről a Coinbase kínálatába decemberben kezdtek el pletykálni a nemzetközi fórumokon és ezt követően 3 hét alatt 14-szeresére növekedett annak árfolyama. A Coinbase eddig kétszer cáfolta hivatalosan, hogy új kriptopénzekkel bővítené kínálatát és bár az elmúlt hónapokban az egész kriptopiac veszített az értékéből, a bejelentések után jelentősen esett a Ripple árfolyama.

Az amerikai tőzsdékre való bejutással a Ripple, a Bitcoin és az Ethereum mellett a kriptopénzek harmadik, megkérdőjelezhetetlen titánjává válna.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel