Az OmiseGO a Ripple babérjaira tör?

spot_img

Gyorshírünk szombat reggelre: Az Omise, az OmiseGO platformot megalapító cég megállapodást írt alá a második legnagyobb dél-koreai bankkal, a Shinhan-nal.

Dél-Korea fejlemények az utóbbi hónapokból

Korea az egyik legaktívabb kriptopiac, gyakran emlegették 2017-ben a “kimcsi prémiumot”, hiszen a koreai tőzsdéken gyakran 25-30%-kal magasabb áron találtak gazdára a világpiaci árhoz képest az egyes kriptopénzek. Mikor a coinmarketcap egyik napról a másikra kivette a “feláras” tőzsdéket az oldalon megjelenített átlagukból, pánik indult, mondván összezuhanóban van az árfolyam, aztán emiatt persze valóban meg is zuhant. Az esettel kapcsolatban sokan vádolták a coinmarketcapet komoly feleltőlenséggel és világítottak rá egészségtelen dominanciájára.

Dél-Korea az év elején egy huszáros mozdulattal meghozta a döntést: vége az anonim kriptopénz kereskedésnek, vége a külfödiek koreai tőzsdéken való működésének, és úgy egyáltalán, innentől meg kellene felelni a szokásos pénzmosás elleni és Ismerd az ügyfeled (KYC) szabályoknak, és csak új banki számlanyitás után lehet legálisan kriptopénzekkel foglalkozni az országban.  Több szempontból is rossz hír volt ez: brutálisan visszafogta a forgalmat, ami épp a legrosszabbkor jött, ráadásul így már a renegát kínaiak számára is megszűnt egy kiskapu. Korábban Kína is betiltotta először az ICO-kat, aztán a tőzsdéket, végül elkezdte blokkolni a külföldi oldalak elérését.

Nyilván egyébként, ahogy Kína és még száz másik ország is, Korea sem hagyja elmenni a blockchain vonatot, hiába erősködnek a kriptopénzekkel szemben: Szöül például saját “S-coin” bevezetését tervezi, amellyel különböző városi juttatásokat tudnának hatékonyabban kezelni. Sőt, felkérték a Samsungot., hogy egy városi blokklánc innovációs fejlesztési stratégiát állítsanak nekik össze. Érdemes lesz figyelni az eredményeket.

Az Omise és a Shinhan együttműködése

0407 shinhan bank korea omise omisego 2
Az OmiseGO szerepe, alul a rá épülő szolgáltatások

Maga az Omise cég egy Távol-Keleten működő és beágyazott fizetési szolgáltató, amely többmillió ügyféllel rendelkezik Thaiföldön, Japánban, Szingapúrban és Indonéziában. Az OmiseGO pedig az általuk létrehozott ERC-20 token, okosszerződés platform és white label e-tárca (azaz az vállalati ügyfeleik saját arculatra tudják formálni az appot és sajátként működtetni), amely a cég helyett a felhasználók és az OMG token birtokosok tulajdonában van! 

A Shinhan Dél-Korea második legnagyobb bankja, de még ennél is fontosabb, hogy ők voltak azok, akik a szigorításokkor nem hogy nem zárkóztak el a kriptopénzes ügyfelektől (ahogy a legnagyobb bank és sok más versenytársuk megtette), hanem tárt karokkal várták őket. A lépéssel nagyon jól jártak,ráadásul a kriptós közösség bizalmát is kivívták. Hagyományosan a bankok a Ripple terepe, ennek ellenére úgy tűnik, hogy más, szélesebb portfólióval rendelkező projektek is labdába rúghatnak.

A most aláírt együttműködés során elméletileg még nem döntöttek konkrét projekt mellett, csak a lehetőségeiket mérik fel. Az Omise és az OmiseGO a meglévő szolgáltatásaik javításában, saját e-wallet bevezetésében és az így rendelkezésre álló fejlesztői eszközök használatában lehet segítségükre. Sokak szerint az OmiseGO az egyik legfejlettebb token a piacon, amelyen az ERC-20 protokol lehetőségeit (Casper, Plasma technológiák) maximálisan kihasználja.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img