Elkészült a lengyel kripto-adó törvény

Megosztom

3 héttel az adóbevallások leadásának határideje előtt, a Lengyel Pénzügyminisztérium honlapján megjelent a kriptopénzek adózásáról szóló törvény.

A tulajdonosok minden egyes adás-vétel után, 14 napon belül, 1% adót kötelesek fizetni és minden tranzakcióról egy külön nyomtatványon kell nyilatkozniuk az adóhatóság számára. Az 1%-ot attól függetlenül meg kell fizetni, hogy nyereséges vagy veszteséges volt az átváltás, a nyereség után pedig további 18-32%-os adó illeti meg az államot. A törvényt nem a kriptopénzekre szabták. Azokat ugyanolyan besorolás alá vették mint más árucikkeket, például a használt autókat.

Egy közösségi oldal kommentje szerint a minisztérium emellett levélben kereste meg a Lengyelországban üzemelő kripto tőzsdéket, hogy adják meg számukra ügyfeleik neveit, igazolványszámait és banki adatait, valamint wallet címeit és az általuk végrehajtott tranzakciók listáját. Különösen ez utóbbi verte ki a biztosítékot néhány hozzászólónál.

Kedvezőbb szabályozásban valószínűleg nem is reménykedhetnek az ott élők. Mateusz Morawiecki miniszterelnök a januári Davosban rendezett világgazdasági fórumon a kriptopénzeket csalásnak nevezte és elmondása szerint mindent megtesz majd azok visszaszorítása érdekében.

Reddit

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel