Binance: 8 hónap alatt a semmiből vált a világ legnagyobb kripto tőzsdéjévé

spot_img

A Binance névről 8 hónappal ezelőtt még senki sem hallott, mára viszont ők lettek a világ legnagyobb kripto tőzsdéje. Az elmúlt 24 órában 1.5 milliárd dollár forgalmat bonyolító cég tulajdonosa Zhao Changpeng, akit twitter azonosítója után mindenki csak CZ-nek nevez. A 41 éves üzletember által létrehozott platform 6 millió felhasználóval rendelkezik és másodpercenként 1.4 millió tranzakciót képes lebonyolítani.

Egyetlen decentralizált tőzsde sem képes ekkora forgalmat kezelni és ilyen biztonságot nyújtani, mint mi.

És ezek nem csak üres szavak. A biztonság kérdését kiemelten kezelő cég, egy nemrégiben meghiúsított támadást követően hadat is üzent a hekkereknek.

A nance 2017 júniusában ICO-ként kezdte pályafutását. A Binance Coinhoz (BNB) akkor 10 centes áron lehetett hozzájutni, most 12.5 dollárt ér. A legtöbb tokent CZ birtokolja, mely valószínűleg milliárdos vagyont jelent számára. Értékük pedig várhatóan tovább fog emelkedni, ha igaznak bizonyulnak azok a hírek, miszerint a tőzsde Máltára teszi át székhelyét, ahol az egyszerűbb törvényi háttér miatt könnyebben bevezethetik a fiat pénzzekkel való kereskedés lehetőségét. Jelenleg több mint 120 kriptopénzt támogatnak, ami 100-nál is több walletet és 240 kereskedési párt jelent.

5000-nél is több felkérést kaptunk különböző kriptopénzek fejlesztőitől, hogy vegyük fel őket is a tőzsdénkre, de ezek közül csak a valóban komoly háttérrel és csapattal rendelkező, a közösség által is támogatott projectek kerülhetnek be hozzánk. Ebben a tekintetben olyan a hozzáállásunk, mintha mi is befektetők lennénk. Alaposan leelenőrizzük a résztvevők hátterét és szakmai múltját. Emellett jogilag is állást kell foglalniuk, hogy az általuk kibocsájtott kriptopénz nem tekinthető értékpapírnak.

Ez utóbbi azért fontos, mert az értékpapír pénzügyi szempontból jövőbeli fizetésre vonatkozó ígéretet jelent és az ilyen eszközök forgalmazására a világon mindenhol nagyon komoly szabályozások vonatkoznak, amit még olyan tőzsdék sem vállalnak magukra, mint a tavaly milliárdos forgalmat bonyolító Coinbase.

100%-ig biztos vagyok abban, hogy a kripto a jövő. A Binance olyan mint egy forgalmas büfékocsi az irodaházak előtt, miközben a 100 méterrel arrébb lévő hagyományos kávéházak küszködnek az életben maradásért.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img