A Binance nem hagyja annyiban a hackelési kísérletet

spot_img

Múlt szerdától (2018.03.07.) egyszerre több tényező miatt esett a BTC árfolyama, vele együtt pedig nagyjából az összes altcoin, kellemes, 20% körüli mértékben. Az egyik legfontosabb oka az aktuális piaci bizonytalanságnak az volt, nem lehetett tudni, vajon meghekkelték-e a népszerű Binance kriptotőzsdét. A bejegyzésben bemutatom az utóbbi egy hét fejleményeit az üggyel kapcsolatban, valamint megnézzük, milyen lépéseket tesznek annak érdekében, hogy továbbra is ügyfélkedvencek legyenek. Kávé mellé, röviden.

A legutóbbi hack-kísérlet

Ahogy a közvetlenül az esemény után íródott bejegyzésünkben is beszámoltunk róla, eleinte nem lehetett tudni, hogy pontosan mi történt. Az első hírek arról szóltak, hogy meghackelték a Binance-t és egyes felhasználók összes altcoinját automatikusan BTC-re váltotta az oldal. Aztán, hogy az altcoinjaikből Viacoin-t vett, megint csak az oldal. Az első órában ettől volt hangos a twitter, reddit és a kriptós média.

A CZ becenéven futó Binance alapító, az utóbbi hónapokban már megszokott, profi kommunikációjának köszönhetően végig tájékoztatva volt, így senkinek sem kellett attól tartania, hogy elvesznek a tőzsdén tárolt javaik. Erre egyébként általánosságban mindig megvan az esély, hiszen teljes biztonságban csak akkor lehetnek a kriptopénzeid, ha te magad tárolod őket.

A kísérlet nem sikerült, minden tranzakciót visszaállítottak és még egy kis plusz is maradt a hackerek coinjaiból, ami jótékony célra kerül felhasználásra. Végtelenül szimpatikus számomra, és szerintem az egész szerkesztőség nevében beszélhetek, a CZ és a Binance végtelenül profi munkája. Egy ennyire bizonytalan piacon óriási érték, hogy vannak olyan szolgáltatások, amelyekre az embernek nem kell rástresszelnie, mert azok úgy működnek, ahogy kell nekik.

A Binance reakciója

Az eset után az illetékesek összefoglalót írtak az eseményekről, amit érdemes elolvasni, ha érdekel, hogy milyen módokon próbálnak meg betámadni egy tőzsdét a csalók. 0313 binance hack nyomravezetői díj hacker 3

Mivel a szóban forgó tőzsde jelentősége miatt szinte folyamatosan valamilyen támadás alatt áll, a március 7-ei, nagyszabású és szervezett események után elérkezettnek látták az időt, hogy aktívabb hozzállásra váltsanak a hackelési kísérletekkel kapcsolatban:

  • 250.000 dolláros nyomravezetői díjat ajánlanak fel annak, akinek az információi segítségével letartóztathatók az említett támadás végrehajtói
  • Binance Coinban (BNB) fogják átadni a nyomravezető jussát
  • A jutalom megosztható, ha több embertől érkezett olyan fontos adalék, amelyek együtt az elfogás(ok)hoz vezettek
  • A segítők maradhatnak névtelenek
  • A bounty@binance.com címre várják az infókat és kérik egyúttal a helyi bűnüldöző szervek értesítését is

A jövőbeli hasonló esetekre pedig elkülönítenek egy 10.000.000 dolláros kriptopénz alapot, amelyet a támadások elkövetőinek felkutatására fognak fordítani. A felhívást közzétevő medium bejegyzésben megemlítik, felvették a kapcsolatot az ügyben más tőzsdékkel és kriptós szolgáltatókkal is.

A felhívás alatti kommentek általában üdvözlik a húzást és halomra dícsérik a Binance-t a tényleg piacvezető kommunikációjukért, azonban találni néhány szkeptikus hangot is, akik szerint érdemesebb lenne az összeg legalább egy részét etikus hekkerek díjazására elkülöníteni, így a megelőzésre lehetne helyezni a hangsúlyt az utólagos csapásmérés és tűzoltás helyett. Van benne valami.

A Binance tőzsdére a hivatalos oldalon tudsz regisztrálni! Használatáról bővebben videónkban tájékozódhatsz.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img