Ez történt ma | a Goldman Sachs is akar egy szeletet a közelgő spot Bitcoin ETF-ből

spot_img

Goldman Sachs: új játékos a kriptoarénában

A Goldman Sachs állítólag tárgyalásokat folytat arról, hogy a BlackRock és a Grayscale által javasolt Bitcoin ETF-ek engedélyezett résztvevőjévé váljon. Bennfentes információk szerint, ráadásul a Goldman Sachs, úgy pozícionálja magát, hogy kulcsszerepet játsszon a BlackRock és a Grayscale által javasolt közelgő spot Bitcoin ETF-ekben. A BlackRock a világ legnagyobb vagyonkezelője, a Grayscale, pedig a 26 milliárd dollár értékű Grayscale Bitcoin Trust-ot üzemelteti, amely a jelenleg elérhető legnagyobb bitcoin befektetési eszköz.

A Goldman Sachs potenciális szerepe ezekben az ETF-ekben stratégiai lépés is lehet, amely jelentősen befolyásolhatja ezeknek a pénzügyi termékeknek a sikerét és stabilitását. Részvétele nemcsak presztízst és bizalmat teremtene ezeknek a spot Bitcoin ETF-eknek, hanem szilárdabb és hatékonyabb piaci mechanizmust is biztosítana, tekintettel befolyásukra a pénzügyi szektorban. A részvényeket fedező bitcoin kezelésére szolgáló készpénzalapú mechanizmus elfogadása, amelyet a SEC jóváhagyásához elengedhetetlen lépésnek tekintenek, egy másik olyan szempont, ahol a Goldman Sachs részvétele kulcsfontosságú lehet.

Hitelkártyával történő kriptovaluta vásárlás betiltását tervezi Dél-Korea

Dél-Korea Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága (FSC), az ország legfőbb pénzügyi szabályozója javaslatot tett a hitelfinanszírozási törvény módosítására, amelynek egyik sarkalatos pontjában az áll, hogy tiltani fogják a koreai lakosoknak a hitelkártyával történő kriptovaluta vásárlásokat. A rendelettel korlátozni kívánják a kriptokereskedőket abban, hogy kriptovalutákat vásároljanak külföldi kriptotőzsdéken. Az FSC jogalkotási közleményében megjegyezte, hogy aggályok merültek fel a hazai pénzeszközök illegális kiáramlása, a pénzmosás és a spekulatív magatartás miatt. 

Elköltözött a Sandbox

A Sandbox virtuális játékuniverzum digitális piactere átköltözött az Ethereum-ról a Polygon-ra. A Sandbox megfizethetőbbé és zökkenőmentesebbé kívánja tenni a váltás menetét, ezért havonta legfeljebb 10 tranzakciós költséget fog fedezni felhasználónként. A láncváltás apropójaként a The Sandbox Marketplace több mint 100 új digitális műalkotást is be fog mutatni.

A Polygonra való átállással együtt számos fejlesztés történt a platformon. A böngészési és keresési funkciók frissítésre kerültek, így a felhasználók könnyebben fedezhetik fel az új digitális eszközöket. Az egyik jelentős fejlesztés az, hogy a felhasználók képesek NFT-ket mintelni CATALYST token segítségével, így az alkotók szélesebb köre tervezhet egyedi virtuális gyűjteményeket a platformon.

Ezenkívül a The Sandbox elismeri, hogy nem minden alkotó rendelkezik CATALYST tokennel. A probléma megoldása érdekében megkezdte ingyenes szétosztani a tokeneket ezeknek az alkotóknak, amelyek magukban foglalják az összes LAND tulajdonost. Sőt, azoknak a LAND tulajdonosoknak, akik részt vesznek a későbbi tevékenységekben, további tokenek kiosztását ígérik.

Felvásárolta az Etherscan a Solscan-t

Január 3-án az Etherscan hivatalosan is bejelentette a Solana ökoszisztéma vezető blokklánc keresőjének, a Solscan-nak a felvásárlását. Az Etherscan azt nyilatkozta, hogy a felvásárlás egy “kollaboratív összeolvadás“, amelynek része az Etherscan blokklánc adatszolgáltatások kiterjesztése több hálózaton keresztül. 

A Solscan blokkböngésző számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyeket az Etherscan felhasználói is jól ismernek, beleértve a részletes cím keresőt, token keresőt, tranzakciós adatokat, API-kat, irányítópultokat és NFT metaadatokat. A cég azt tervezi, hogy további funkciókat integrál a különböző explorerekbe továbbfejlesztett támogatást kínálva ezzel.

A Morgan Stanley is beáll a bitcoin sorba

A Morgan Stanley új éves részvényesi jelentést nyújtott be a Morgan Stanley Opportunity Fund számára, amely lehetővé teszi az alap 25%-os allokációját  bitcoinba a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) révén. A jelentés szerint az alap teljes vagyonából legfeljebb 140 millió dollárt fektetnének be a Kajmán-szigeteki törvények szerint alapított Europe Opportunity Cayman Portfolio nevű, 100 százalékos tulajdonú leányvállalatba. A leányvállalat viszont közvetve bitcoinba fektethet készpénzzel kiegyenlített határidős ügyletekbe vagy Grayscale Bitcoin Trust-ba. Az Alap konszolidált befektetési portfóliója és pénzügyi kimutatásai tartalmazni fogják mind az Alap, mind a Leányvállalat pozícióit és számláit.

81,6 millió dollárt loptak el az Orbit Bridge-ről

Az Orbit Chain láncok közötti áthidaló protokollját, az Orbit Bridge-et, 2023. december 30-án, szombaton ürítették le, aminek eredményeként néhány óra alatt több mint 81 millió dollárt loptak el, aminek a nagy része USDT, USDC, ETH és a WBTC volt. A támadás előzetes vizsgálata szerint a hacker a Tornado Cash mixerét használta fel a tranzakciók eltüntetésére, miután kihasználta az Orbit Chain Ethereum vaultjának sebezhetőségét.

https://twitter.com/Orbit_Chain/status/1741725778956730778

Az Arkham Intelligence adatai is azt mutatják, hogy a hacker szisztematikusan ürítette le az Orbit Bridge eszközeit, majd a lopást követően a kiutalást öt tranzakcióra osztotta szét, összesen 82 millió dollár értékben. Az átutalt pénzeszközök között volt 30 millió dollárnyi USDT, 10 millió dollárnyi USDC, 21,7 millió dollárnyi ETH, 9,8 millió dollárnyi WBTC és 10 millió dollár értékű DAI.

Kína ismét tilt

A Kínai Legfelsőbb Népi Ügyészség (SPP) óva intette a lakosságot attól, hogy az USDT-t közvetítőként használják fel a kínai jüan más fiat valutákkal való kereskedésére. Az ügynökség közös nyilatkozatot adott ki az Állami Deviza Adminisztrációs Hivatallal (SAFE), amelyben felszólította a helyi tisztségviselőket, hogy tegyenek szigorúbb intézkedéseket a stabilcoin és a határokon átnyúló külföldi ügyletek ellen. Az SPP és a SAFE közös nyilatkozatban kijelentette, hogy az USDT helyi és külföldi valuták közötti csereeszközként történő használata illegális.

Dél-Korea átláthatóvá teszi a tisztviselők kriptoállományát

2024-től csaknem 6000 dél-koreai tisztviselő lesz köteles nyilvánosan közzétenni kriptovagyonát. Az ország Személyzetkezelési Minisztériuma úgy nyilatkozott, hogy a kormányzati tisztviselők kriptoeszközeinek magántulajdonával kapcsolatos információk bekerülnek a hivatalos etikai rendszerbe. Egy nemrégiben végzett vizsgálat megállapította, hogy 298 koreai törvényhozó közül 18 rendelkezett digitális eszközökkel az elmúlt három évben, míg 11 törvényhozó közel 100 millió dollár értékben kereskedett kriptovalutákkal. 

A New York Times pert indít az OpenAI ellen 

A The New York Times (NYT) beperelte a ChatGPT-t létrehozó OpenAI-t. A NYT azt állítja, hogy az OpenAI jogtalanul használta fel a tartalmát az AI chatbotjainak betanításához, és ezzel akadályozta a NYT-t a munkájában. A per az Egyesült Államok alkotmányára és a szerzői jogi törvényre is hivatkozik, hogy megvédje a NYT újságírói tevékenységét. A per a Microsoft Bing AI-jára is rámutat, azt állítva, hogy az szó szerinti kivonatokat készít tartalmaiból. Nem a New York Times az első médiavállalat, amely aggályokat fogalmaz meg az AI chatbotokkal kapcsolatban. Októberben a News Media Alliance hasonló állításokat fogalmazott meg, miszerint az AI chatbotok jogellenesen használják fel a szerzői joggal védett híreket, miközben fejlesztőik bevételt, adatokat és felhasználókat vonnak el a hírlap kiadóktól.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Ez történt ma | újabb egyeztetés történt a BlackRock spot Bitcoin ETF ügyében

/cryptopolitan, the block, nftplazas, etherscan, bitcoinist, bryptobriefing/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img