Ez történt ma | újabb egyeztetés történt a BlackRock spot Bitcoin ETF ügyében

spot_img
2024 közepére halasztotta el a SEC a spot Ethereum ETF-ekkel kapcsolatos döntést

Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) ismét elhalasztotta döntését arról, hogy jóváhagyja-e vagy sem a Hashdex Nasdaq Ethereum ETF-et. Az Ethereum ETF-et még október 3-án tették közzé véleményezésre, a SEC azonban úgy döntött, hogy meghosszabbítja az értékelési időszakot. Több bírósági beadványból az is kiderült, hogy a SEC nemcsak a Hashdex ETF beadványáról szóló döntést halasztotta el, hanem több vagyonkezelő Ethereum ETF kérelmét is (VanEck, ARK Invest, 21 Shares).

A Revolut ideiglenesen felfüggeszti kriptovaluta szolgáltatását az Egyesült Királyságban

Friss jelentések szerint 2024. január 3-tól a Revolut Business-t használó brit ügyfelek már nem vásárolhatnak kriptovalutákat a platformon keresztül a szigetországban. Az ideiglenes felfüggesztés ellenére az üzleti ügyfelek továbbra is megtarthatják és eladhatják a már meglévő kriptovalutáikat. Ezek a módosítások nem érintik a Revolut lakossági ügyfeleit. A Revolut hangsúlyozta, hogy az ideiglenes felfüggesztés célja, hogy elegendő időt biztosítson a vállalatnak szolgáltatásainak kiigazítására az FCA új követelményeinek való megfelelés érdekében.

Elérhető lesz a Solana hálózatán is a Circle euró alapú stabilcoinja

A Circle néhány napja jelentette be, hogy az euró alapú stabilcoinja, az EURC hamarosan elérhető lesz a Solana hálózatán is. Az EURC-t már integrálták más nagyobb blokklánc hálózatokra, mint például az Avalanche-re, az Ethereum-ra és a Stellar-ra. Az EURC bevezetése a Solana hálózatán számos kulcsfontosságú Solana alapú decentralizált pénzügyi (DeFi) alkalmazás és digitális pénztárca támogatását nyerte el. Lehetőség nyílik a felhasználók előtt például a Jupiter Exchange-en és az Orka-án, hogy különféle pénzügyi tevékenységeket hajtsanak végre az EURC használatával, például: euró alapú tranzakciók lebonyolítása, kereskedés, hitelfelvétel és hitelezés. 

Ismét egyeztetett a BlackRock és a Nasdaq a SEC-el

A BlackRock, a Nasdaq és az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) képviselői egy hónapon belül másodszor találkoztak, hogy megvitassák a spot bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) listázásához szükséges szabályváltozásokat. A megbeszélés a Nasdaq által javasolt szabálymódosításra vonatkozott, amely az iShares Bitcoin Trust részvényeinek a Nasdaq szabálya szerinti listázására és kereskedelmére vonatkozik – olvasható a feljegyzésben. A Nasdaq 5711(d) szabálya konkrét kritériumokat és szabályozási iránymutatásokat állapít meg az árualapú vagyonkezelői részvények Nasdaq tőzsdén történő jegyzésére és kereskedésére vonatkozóan, és részletezi az első és folyamatos tőzsdei jegyzésre vonatkozó követelményeket, valamint felügyeleti és megfelelési intézkedéseket hoz a piac integritásának biztosítása érdekében.

Bitcoinbányász telephelyeket vásárol a Marathon Digital

A Marathon Digital (MARA) vásárlási megállapodást kötött két, jelenleg is működő, összesen 390 megawatt kapacitású bitcoinbányász telephely megvásárlásáról a Generate Capital leányvállalataitól 178,6 millió dollár értékben. A megvásárolt telephelyek lesznek az első 100%-ban saját tulajdonú telephelyei a Marathon-nak. Jelenleg a bányász portfóliója 584 megawatt kapacitásból áll, amelynek csak 3%-a van saját tulajdonában, a további 97%-át harmadik felek tárolják. A megállapodás értelmében a Generate átruházza a Marathon-ra a texasi Granbury-ben és a nebraskai Kearney-ben található adatközpontok tulajdonjogát is. A tranzakciót teljes mértékben készpénzben egyenlíti ki a bányász vállalat, hitelfelvétel nélkül.

Sikerült késleltetnie Do Kwon-nak a kiadatási eljárását

December 19-én, kedden a montenegrói fellebbviteli bíróság hatályon kívül helyezte a Legfelsőbb Bíróság Do Kwon (a Terra összeomlásáért felelős alapító) kiadatására vonatkozó előzetes jóváhagyását. A bíróság jóváhagyást érvénytelenítő döntése Kwon védekezésének azon érvén alapul, hogy az eredeti ítélet nem volt egyértelmű a határozathoz vezető tényezők tekintetében, és újbóli vizsgálatra és határozathozatalra lesz szükség. A bíróság szerint, bár a vizsgálóbíró meghallgatta Kwon válaszát a dél-koreai kérelemre, hasonló meghallgatásra nem került sor az Egyesült Államok kérelmére. Kwon ügyvédei ezt a kiskaput használták ki a sikeres fellebbezéséhez. Kwon, így tovább maradhat még egy ideig Montenegróban és egyelőre elkerüli hazájában és az Egyesült Államokban rá váró közelgő tárgyalásokat (és a várható letöltendő börtönbüntetést), ahol többszörös piaci jogsértéssel és ügyfélcsalással kell szembenéznie.

Csapj le a Bybit-tel közösen indított határidős kereskedési verseny nyereményeire, a részletekért látogass el a Kripto Akadémia oldalára. A játék ezen a hétvégén véget ér! További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Óriási pénzbírsággal zárul a Binance és CZ elleni CFTC eljárás

/beincrypto, cryptopolitan, coindesk, coinjournal, dailycoin/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img