Dél-Korea a kriptovaluta adó eltörlését fontolgatja 

spot_img

Múlt héten tartott sajtótájékoztatót Jeong Jung-hoon, a dél-koreai Gazdasági- és Pénzügyminisztérium Adó- és Vámhivatalának helyettes minisztere, miszerint a Nemzetgyűlésnek, az ország törvényhozó testületének meg kellene vitatnia, hogy a tervezett pénzügyi befektetések jövedelemadó eltörlésének részeként bele kell-e foglalni a kriptovaluta nyereségeket vagy sem. 

Jeong a ZDNet helyi médiának is úgy nyilatkozott, hogy a kriptovaluta adót a pénzügyi befektetések adójával együtt kellene megszüntetni. Yoon Suk-yeol elnök vezetése alatt működő kormány már régóta tervezi, hogy megszünteti a pénzügyi befektetésekre kivetett adót, (például a részvényekre és az alapokra) az állampolgárok vagyongyarapításának és pénzügyi tervezés támogatása érdekében.

Az ország kriptovaluta adórendszere 2025. január 1-jén lép életbe. Jelenleg azok a adózók, akiknek a kriptovaluta nyeresége meghaladja a 2,5 millió koreai wont (körülbelül 1865 dollár), 22%-os adóval lesznek terhelve. A pénzügyi befektetési jövedelemre vonatkozó adórendszert ugyanezen a napon kívánják bevezetni.

Kapcsolódó cikkünk:

Jeong elmondta, hogy a dél-koreai kormány január végén vagy február elején tervezi benyújtani a jövedelemadó-törvény módosítására vonatkozó javaslatot a pénzügyi befektetések megadóztatásával kapcsolatban. A Nemzetgyűlés döntését, pedig április 10-ig tervezik kitolni ez ügyben, ami megfelelő időkeretet ad a jelenlegi törvényhozó testületnek a javasolt módosítások feldolgozására.

A dél-koreai kriptoadó eredetileg a 2022-es pénzügyi évben lépett volna hatályba, de még ugyanebben az évben 2023 végére tolták ki, ami úgy néz ki tovább fog tolódni. A helyi sajtó beszámolói szerint a dél-koreai elnök gondoskodni fog arról, hogy a kriptoadó törvény ne lépjen hatályba addig, amíg nem születik ésszerű jogszabály a fogyasztók védelmére, ami várhatóan idén fog megvalósulni.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Dél-Korea szabályozási keretet hoz létre 2024-ig

/the block/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img