Isten kérésére verte át a híveit a kripto pap

spot_img

Tőzsdefelügyeleti eljárás indult egy amerikai lelkipásztor ellen. Eli Regalado a feleségével hozta létre az INDXcoin nevű kriptovalutát, amit a vallási közösségen belül kezdtek el értékesíteni. Regaldo több gyülekezet képviseletében is tevékenykedett, melyek oldalain és fórumain szintén reklámozta kriptopénzét.

A hatóságok egy polgári bejelentés alapján kezdtek az ügyben vizsgálódni, amivel kapcsolatban a pap is közzértett egy videót.

“Létrehoztunk egy tőzsdét, de a technológia cserben hagyott minket. A dolgok kedvezőtlen fordulatot vettek és most már csak az isteni csodában reménykedhetünk.”

Regaldo és felesége egy új terepjáróra, ékszerekre, fogorvosi kezelésre, hajó és hómobil kölcsönzésre és a házuk felújítására fordította a kriptopénz eladásából származó összeg harmadát, miközben azt ígérték, hogy egy tőzsde indítására, valamint özvegyek és árvák megsegítésére fogják a pénzt felhasználni.

“A vádak szerint Kaitlyn és én 1.3 millió dollárt tettünk zsebre. Ezek a vádak igazak. A pénz fele az adóhivatalhoz került, néhány százezret pedig Urunk kérésére egy otthon átalakítására fordítottunk.”

“Imádkozunk és hiszünk abban, hogy az Úr csodát tesz a pénzügyi szektorban és csodát tesz az INDXcoinnal és mindenki visszakapja a pénzét.”

A pásztor a videóban minden tettét Isten kifürkészhetetlen útjaival próbálta igazolni. Már a kriptopénz bevezetésekor, egy 2022 augusztusában felvett Facebook videóban is azt mondta, hogy az Úr ösztönözte a kriptovaluta létrehozására.

“Vidd el nekik ezt az értéktovábbításra alkalmas eszközt… tanítsd meg nekik hogyan működik királyságom pénzügyi rendszere, mert ennek a kriptónak a segítségével nagyobb gazdagságra tehetnek szert, mint amiről valaha álmodtak.”

A tőzsdefelügyelet képviselője szerint a pásztor és felesége jól értettek a marketinghez, de az általuk létrehozott kripto tőzsde beindítása teljes kudarcba fulladt. Az oldal ellenőrzésével megbízott biztonsági szakértő cég 0/10 pontra értékelte a váltót, amit többször is le kellett kapcsolni, ugyanis a személyes célokra elköltött pénzek miatt már az első felhasználóknak sem tudtak megfelelő váltási feltételeket és likviditást biztosítani.

A pap és felesége a felszentelésüket igazoló okmányokkal

Az ügyet tárgyaló bírósági eljárás január 29-én kezdődik. A polgári perben a pásztort és feleségét a legrosszabb esetben is csak pénzbírságra ítélhetik.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Bybit: 20 dolláros kifizethető bónusz az első befizetőknek

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img