Nincs új a nap alatt, folytatódnak a Grayscale eladások

spot_img

Pénteken is folytatódtak a Grayscale eladások, az ETF-é alakított befektetési alapból ezúttal is félmilliárd dollár értékű bitcoin távozott. Az elmúlt egy hétben ezzel közel 50 000 bitcoin hagyta el a GBTC-t de a még mindig náluk lévő 581 274 bicoinnal továbbra is ők a legnagyobb intézményes bitcoin tulajdonosok.

A teljes bitcoin készlet 10.33%-a van intézményes, vállalati, vagy állami tulajdonban. A kép ennek eloszlását ábrázolja

Az eladások továbbra is nagy bizonytalanságban tartják a piacot. A bitcoin pénteken (igaz még csak néhány dollárral, de) egy újabb 2024-es mélypontot is beállított, ahonnan a hétvégén kissé visszapattant.

Az elmúlt másfél hét tapasztalatai alapján, amíg folytatódnak a Grayscale eladások, az amerikai tőzsdék nyitásakor jó eséllyel lehet számítani valamilyen gyorsabb elmozdulásra, az alap ugyanis csak ezekben az órákban tudja végrehajtani az ügyfelei által kért bitcoin váltásokat.

Az első napok “csak le” trendjei után ezek az órák többször is gyors irányváltásokkal jártak, csapdába ejtve az újabb nagyobb esésre váró shortolókat. A kialakult helyzet kedvező lehet a kifejezetten rövid távú helyzetekre vadászó kereskedőknek, akik az egész napos vadászat helyett most egy 2-3 órás időszakra szűkíthetik a grafikonok előtt töltött idejüket.

Az amerikai tőzsdék nyitásának időpontjai az ETF indulása óta

A Grayscale eladások oka továbbra is az ETF-é alakított befektetési alap túlárazott éves kezelési költsége lehet, aminek az évente felszámolt 1.5%-os díjszabása az ötszöröse a másik 9 ETF szolgáltató által kért 0.29%-os mediánnak.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Bybit: 20 dolláros kifizethető bónusz az első befizetőknek

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img