Kriptopénzügyek | a Grayscale ETF-ből kiáramló tőke okozza az eladási hullámot

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Bybit

A Bybit január végéig 20 dolláros üdvözlő bónusszal várja a Kripto Akadémián keresztül regisztráló felhasználókat. A második legnagyobb kripto tőzsde ajánlatával azok élhetnek, akik most regisztrálnak, vagy már korábban regisztráltak, de eddig még soha nem fizettek be az oldalra. 

MetaMask

A népszerű kriptotárcán, a MetaMask-on keresztül, új staking  szolgáltatás érhető el, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy Ethereum validátor csomópontokat futtassanak. A MetaMask Portfolio alternatívát kínál a staking jutalmak iránt érdeklődő felhasználók számára, kiterjedt technikai vagy hardverbeállítási tudás nélkül.

Piaci zanza

  • A bitcoin árfolyama múlt héten péntek délután zuhanni kezdett és a hétvégét is az akkor kialakult mélypont környékén töltötte. Ezzel ismét visszatértünk a 2024-es rajtvonalhoz, vagyis a január elsejei évindító szinthez. Elemzők szerint az eladások mögött elsősorban a Grayscale ETF-ből kiáramló tőke állhat. Amint azt mi is megírtuk, sok befektető több év után szabadulhat a cég most ETF-é alakított, de korábban fekete lyukként működő bitcoin befektetési termékéből.
  • A hét nagy kérdése, hogy folytatódik-e a Bitcoin ETF-ek indulásával kezdődött eladási hullám. A választ erre a tegnapi munkaszüneti napról visszatérő amerikai piacok adhatják meg, a szakértők ugyanis az esés mögött a GBTC-ből kiszálló befektetőket sejtik. 
  • Kedden is főként a Grayscale ETF-hez köthető események alakították a bitcoin árfolyamát. Az alap a kora délutáni órákban, a hagyományos piacok nyitása előtt 10 000 bitcoint utalt át a Coinbase-re, ami után több elemző is figyelmeztetett a tőzsdén kezdődő nagyobb volumenű eladásokra. 
  • Az évente megrendezésre kerülő Világgazdasági Fórum ideje alatt egy svájci városban, Davosban gyűlnek össze a világ pénzügyi és politikai vezetői. Az általuk adott beszédek és interjúk ilyenkor ellepik az internetet, az idei felvételek egyike pedig az a gyöngyszem, amiben a legnagyobb amerikai bank, a JP Morgan igazgatója fejti ki véleményét a bitcoin jövőjéről. 
  • Vanguard brókerszámlával rendelkező felhasználók nem tudnak spot Bitcoin ETF-eket vásárolni az Egyesült Államokban. A vállalat szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a magas volatilitás miatt nem lesznek elérhetőek ezek a kriptotermékek. Az más kérdés persze, hogy a vagyonkezelő lett a legnagyobb bányászrészvény befektető és mellesleg milliós nagyságrendű Microstrategy (MSTR) részvénycsomagot is tart portfóliójában.
  • Ez történt ma: Szingapúrban nem lesz spot Bitcoin ETF, előrelépés történt a SEC vs. Coinbase ügyben, a Celsius után az FTX csődeljárása kapcsán is elkezdték a kriptoeszközök értékesítését, valamint megállapodásra jutott az Európai Parlament és a Tanács a kriptoátvilágítási intézkedésekről.
  • 5 napnyi oldalazás után a bitcoin tegnap ismét mozgásba lendült és 3%-ot vesztett az értékéből. Ahogy az elmúlt napok megingásai, úgy ezek az eladások ezúttal is az amerikai piacok nyitása után kezdődtek el, elemzők ezért továbbra is a Grayscale eladásaival magyarázzák a piaci gyengeséget. Bár az árfolyam rövid távon mutatott gyengesége miatt a befektetők öröme nem lehet felhőtlen, a Bitcoin ETF továbbra is óriási sikernek számít. Az eddig megdöntött rekordok mellett most már az is biztosan kijelenthető, hogy a Bitcoin jelenleg a világ második legnépszerűbb nyersanyag kategóriába sorolt ETF befektetési terméke.
  • 2024 január közepére szinte az összes észak-amerikai tőzsdén jegyzett bitcoinbányász közzétette 2023 december havi frissített bányászati jelentését, amelyekből többek között megtudhatjuk, hogy mennyi BTC-t bányásztak és milyen hatékonysággal tették mindezt az elmúlt hónapban. Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk, tekintsük át az elmúlt hónap Bitcoin hálózat adatait, mennyire volt nehéz bitcoint bányászni. 
  • Előző cikkünkben átnéztük a december havi Bitcoin hálózat adatait, hogy mennyire volt nehéz bitcoint bányászni, most pedig lássuk a számokat, melyik bányász lett az elmúlt év utolsó hónapjának leghatékonyabb bányásza!

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img