Ez történt ma | Szingapúrban nem lesz spot Bitcoin ETF

spot_img

Előrelépés történt a SEC vs. Coinbase ügyben

A SEC és a kriptotőzsdék közötti jogi vita új fordulatot vett egy nemrégiben tartott meghallgatáson, ahol Katherine Polk Failla amerikai bírónő keresztkérdéseket tett fel a szabályozó hatóságnak. A bírónő továbbra sem elégedett a SEC Coinbase elleni kijelentéseivel. A meghallgatás során Failla bíró azt követelte, hogy a SEC adjon egyértelműbb fogalommeghatározásokat az olyan kifejezésekre, mint az értékpapírok és a staking, amivel a Coinbase-t bírálja. A Fox Business riporterének, Eleanor Terrett-nek az X postja szerint a SEC azzal érvel, hogy a Coinbase a Howey-teszt új változatát hozta létre attól, pedig eltérni nem lehet.

A SEC ügyvédje óva intette a Coinbase-t a Howey-teszt újraértelmezésétől. Az ügyvéd kijelentette: “Az 1934-es kongresszus meglepődne, ha ma ilyen könnyen meg lehetne kerülni az 1934-ben a piac tekintetében gondosan felépített szabályozási struktúrát.”

A Coinbase azonban elutasította a SEC állításait, azzal érvelve, hogy nem értelmezték újra a Howey-tesztet. Éppen ellenkezőleg, a SEC jogi csapata igazítja a körülményekhez a Howey-tesztet. A Coinbase ügyvédje, így vélekedik: “A Bizottság panasza teljesen újszerű területre tereli a bíróságot. A SEC-nek olyan végrehajtási és szabályalkotási intézkedéseket kellene követnie, amelyek értelmet adnak a törvényi megfogalmazásnak, és nem csavarják ki azt a feje tetejéig. Ez az eljárás több pontban is túl messzire megy, és ezért kérjük, hogy utasítsa el a keresetet.”

A Celsius után az FTX csődeljárása kapcsán is elkezdték a kriptoeszközök értékesítését.

Nem a Celsius az egyetlen szorult helyzetben lévő cég, amely a közelmúltban elkezdte a tulajdonában álló kriptoeszközöket értékesíteni különböző központi tőzsdéken, hogy ki tudja fizetni elsősorban a hitelezőit. A Spot On Chain blokklánc-elemző platform adatai szerint január 14-én a csődbe ment FTX és megszűnt kereskedési csoportja, az Alameda Research felszámoló bizottsága is megtette az első lépéseket, közel 28 millió dollárnyi kriptot utalt át tőzsdékre. Az átmozgatott kriptoállományt az alábbi linken tudod követni.

Továbbra is együttműködik a McLaren az OKX-el

Az OKX kriptotőzsde bejelentette, hogy továbbra is együttműködik a McLaren F1 csapattal, amit még 2022-ben hoztak tető alá. Az együttműködés bővítése részeként az OKX logó meg fog jelenni a McLaren F1 autók oldalsó burkolatain és a pilóták ruházatán a 2024-es F1-es szezon összes futamán, az autó egyéb márkajelzései mellett. A McLaren autók új küllemét és festését az OKX tőzsdével együtt dolgozták ki. Haider Rafique, az OKX marketing igazgatója elmondta: “Nagyon örülünk, hogy részesei lehetünk a McLaren F1 Team új kampányának. Szeretjük a McLaren szellemiségét, és izgatottan várjuk, hogy a közösen megtervezett burkolatunk elemei beépüljenek az idei dizájnba. Úgy tűnik, hogy ez egy különleges év lesz a McLaren számára, és egy epikus év lesz partnerségünk tekintetében is.

Megállapodásra jutott az Európai Parlament és a Tanács a kriptoátvilágítási intézkedésekről

A kriptovaluta ágazat szabályozási keretének javítását célzó ideiglenes megállapodásra jutott az Európai Tanács és a Parlament az új pénzmosás elleni csomag egyes aspektusairól. Ez a megállapodás szigorúbb szabályokat fog előírni az Európai Unióban működő kriptos cégekre. A javasolt szabályozás a kriptoszektor jelentős részére vonatkozik, és előírja, hogy ezek a cégek kötelesek kellő gondossággal ellenőrizni ügyfeleiket, különösen az 1000 eurós (kb. 1090 USD) vagy azt meghaladó értékű tranzakciók esetében.

A megállapodás döntő lépést jelent a kriptoiparra alkalmazott pénzmosás elleni intézkedések megerősítése terén, amelynek célja a tiltott pénzügyi tevékenységekkel kapcsolatos kockázatok csökkentése. Az ideiglenes megállapodás jelentős mérföldkövet jelent, azonban fontos megjegyezni, hogy a javasolt rendeletek még nincsenek kőbe vésve. A folyamat következő lépése a megállapodásnak az Európai Parlament elé terjesztése, majd annak jóváhagyása lesz. 

Szingapúrban nem lesz spot Bitcoin ETF (egyelőre)

Helyi lapok szerint a Szingapúri Monetáris Hatóság (MAS) bejelentette, hogy nem engedélyezi az azonnali Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) tőzsdére történő bevezetését az országban. A hatóság azt állítja, hogy a kriptovaluták, köztük a bitcoin, nem felelnek meg az ETF-ek keretében minősített eszközök kritériumainak. A szóvivő szerint a döntés mögött a kriptovaluták magas volatilitása áll. Ennek ellenére a lakossági befektetők továbbra is kereskedhetnek a tengerentúlon jegyzett spot Bitcoin ETF-ekkel helyi brókereken keresztül.

TrueUSD (TUSD) depeg

A TUSD kálváriája január 8-án kezdődött, értéke akkor esett tartósan 1 amerikai dollár alá, a tulajdonosok több 100 millió értékű stabil érmét adtak el. A CoinMarketCap grafikonja és a Binance adatai azt mutatják, hogy az elmúlt 24 órában a felhasználók körülbelül 238,3 millió dollár értékben adtak el eddig TrueUSD-t TUSD-USDT kereskedési páron, míg a befektetők körülbelül 83,8 millió dollárt vásároltak. Ez körülbelül 154,5 millió dollár nettó kiáramlást jelent.

Január 10-én a TrueUSD állítólag felfüggesztette készleteinek valós idejű ellenőrzését, ami miatt egyes felhasználók azt gyanították, hogy a cég nem tud biztosítékot nyújtani tartalékaihoz. A cég később több belső hibának tulajdonította ezt az esetet. A TrueUSD szerdán bejelentette, hogy a hongkongi székhelyű MooreHK könyvelő céggel együttműködve „teljesen kijavította a fiat tartalék auditálási rendszerét”. A frissített tanúsítási jelentés mostantól további részleteket tartalmaz a pénzügyi és vagyonkezelői partnerek felügyelete alatt álló tartalék alapokról.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Ez történt ma | az összes spot Bitcoin ETF-et jóváhagyta a SEC

/cointelegraph, cryptonomics, reuters, cryptopolitan, coinedition, bitcoinsistemi/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img