Ez történt ma | az összes spot Bitcoin ETF-et jóváhagyta a SEC

spot_img

A NASDAQ, a NYSE és a Cboe is készen áll a Bitcoin ETF-ek listázására

A Bitcoin ETF-ek a tegnapi napon megkapták a sokak által várva-várt jóváhagyást az USA-ban a SEC hónapokig tartó szabályozási ellenőrzése és halasztásai után. Nemcsak a piaci szereplők izgatottak, az ország hagyományos tőzsdéi, köztük a NASDAQ, a NYSE és a Cboe között is elkezdődött a verseny, hogy további késedelem nélkül ki tudja hamarabb megnyitni a kapuit az újonnan jóváhagyott eszközosztály előtt. 

Most az ország vezető hagyományos tőzsdéin a sor (a vagyonkezelők után), hogy megrohamozzák a hatóságot a kereskedéssel kapcsolatos összes fontos dokumentum leadásával. A cél nem más, mint hogy a lehető leghamarabb megkezdjék a kereskedést az ország több millió befektetője számára. Január 11-től, csütörtöktől az ETF-ek készen állnak arra, hogy megkezdjék a kereskedést az ország vezető tőzsdéin,

Bitwise adomány bitcoin fejlesztőknek

A Bitwise Asset Management bejelentette, hogy a vállalat a Bitwise spot Bitcoin ETF (BITB) nyereségének 10%-át a Bitcoin hálózat nyílt forráskódú fejlesztését támogató nonprofit szervezeteknek adományozza: a Brink-nek, az OpenSats-nak és a Human Rights Foundation’s Bitcoin Development Fund-nak. Az adományokhoz nem kötöttek feltételek, de legalább a következő 10 évben évente kerülnek majd átadásra.

Hunter Horsley, a Bitwise vezérigazgatója az alábbiak szerint nyilatkozott: “A Bitcoin 15 évvel ezelőtt indult adománygyűjtés nélkül, és mindig is nyílt forráskódú fejlesztők elkötelezett közössége tartotta karban. A Bitwise Bitcoin ETF finanszírozási forrást biztosít azoknak a meg nem énekelt hősöknek, akik fáradhatatlanul dolgoznak a Bitcoin hálózat biztonságának, skálázhatóságának és használhatóságának javításán minden nap.”

Spot Bitcoin ETF-ek a Fidelity kínálatában

A Fidelity Investments tőzsdei brókercég webalkalmazásában (az ETF-ek jóváhagyása előtt) már január 10-én megtalálhatóak voltak a még jóvá nem hagyott spot Bitcoin ETF termékek, köztük az ARK 21Shares Bitcoin ETF-e (ARKB), a Vaneck Bitcoin Trust ETF-e (HODL), az Invesco Galaxy Bitcoin ETF-e (BTCO), a Franklin Templeton Bitcoin ETF-e (EZBC) és a WisdomTree Bitcoin ETF-e (BTCW). 

A spot Bitcoin ETF-ek után jöhetnek a spot Ethereum ETF-ek

ETF szakértők szerint a spot Ethereum ETF-ek jóváhagyásához vezető út jóval egyszerűbb lesz, mint a spot Bitcoin ETF-ek engedélyeztetése, sőt, egyesek odáig is elmennek, hogy ennek egyértelműnek kell lennie és 70% esélyt látnak rá, hogy ez még májusig be fog következni. A Bloomberg ETF elemzője, Eric Balchunas korábban úgy nyilatkozott a Cointelegraph-nak, hogy nem lát olyan forgatókönyvet maga előtt, ahol a spot Bitcoin ETF-eket jóváhagyják, de az spot Ethereum ETF-eket nem.

Joe Carlasare digitális eszközökkel foglalkozó ügyvéd is úgy hiszi, jóvá fogják hagyni az Ethereum ETF-eket, viszont ez a folyamat kicsit tovább fog tartani, mint amire az emberek számítanak. “Az Ethereum spot ETF-eket jóváhagyják, de emellett a SEC megpróbál gondosan kidolgozni egy precedenst, amely lehetővé teszi számukra, hogy bizonyos mérlegelési jogkört fenntartsanak maguknak annak meghatározásában, hogy mely digitális eszköz ETF-ek kerülhetnek a piacra.” Másképpen fogalmazva, a SEC olyan útmutatást próbál majd nyújtani, amely elrettentené a kérelmezőket attól, hogy minden nagyobb tokenre ETF-eket nyújtsanak be.

Polygon Labs – Fox Corporation együttműködés

A Fox Corporation, a Fox News, a Fox Sports és a Tubi Media Group márkákat kezelő médiavállalat elindította a Verify nevű blokklánc alapú médiaplatformot. A Fox tartalomlicencelési megállapodásokat fog kötni az AI cégekkel a Fox Corporation szellemi tulajdonának felhasználásáról, amit a Verify-on hitelesítenek. A platformot a Polygon Labs-szal közösen fejlesztették ki. A platform indulása óta eddig több mint 89 000 tartalmat regisztráltak.

A Verify január 8-án indult el, egyelőre béta verzióban. A platformra bármely médiavállalat regisztrálhat tartalmat, a cikkektől kezdve a hanganyagokon át a képekig, valamint használati jogokat adhat az AI platformoknak. A Verify eszköz használatával az egyes tartalmak tulajdonjogát maga a blokklánc adja és a Polygon hálózaton lesz hitelesítve. Maguk a fogyasztók is ellenőrizhetik a média tartalmakat felhasználás előtt, hogy hiteles, megbízható forrásból származik-e. 

KuCoin 2023-as évértékelő

A KuCoin 106%-os növekedést tapasztalt 2023-ban a spot kereskedési volumenben és 16%-os növekedést a felhasználói bázisban, 2023 decemberében közel 31 millió regisztrált felhasználóval büszkélkedhetett. A felhasználói bázis növekedésében a dél-amerikai régió vezető szerepet töltött be 34%-al, amit Közel-Kelet és Afrika követett 27%-al, a harmadik helyen, pedig Európa végzett 25%-os növekedéssel 2022-höz képest. A váltó az is kiemelte, hogy közösségi média oldalai is átlagosan 14%-al növekedett. A tőzsde ügyfélszolgálata szintén sikert könyvelhetett el, a support 2023-ban több mint 1,5 millió ügyfélkéréssel foglalkozott. 

Az AI által vezérelt chatbot, amelyet a KuCoin 2022 áprilisában vezetett be, jelentősen hozzájárult az ügyfél problémák gyors megoldásához. A jelentés szerint az AI eszköz 2023 decemberéig több mint 800 000 felhasználónak segített. 2023-ban hiánytalanul közzétette a kriptováltó az összes hónapra vonatkozó tartalékainak igazolását (PoR), miszerint a felhasználók eszközei 1:1-ben fedezve vannak. Ezenkívül, a KuCoin 149 új eszközt vezetett be 2023-ban, 830-ra bővítve a teljes kereskedhető digitális eszköz kínálatát 1246 kereskedési páron.

Újabb fork előtt állhat a Bicoin hálózat?

A Bitcoin Ordinalsok 2023-ban robbantak be a Bitcoin hálózatra, és lényegében NFT-k a Bitcoin blokkláncon. Időközben a Bitcoin NFT-kről kialakult egy jelentősebb vita a Bitcoin közösségben, amely viszonylag egységes volt a 2016-os nagy Bitcoin blokkméret vita óta. A Bitcoin és a Bitcoin Ordinals körüli vitában két párt véleménye feszül egymásnak. Az egyik sarokban a Bitcoin maximalisták azzal érvelnek, hogy a Bitcoin feliratok és NFT-k aláássák a Bitcoin használatát digitális aranyként vagy elektronikus valutaként. Az ordinálisokat hibának vagy akár a Bitcoin protokoll elleni nyílt támadásnak tekintik. A Bitcoin NFK-k támogatói viszont azzal érvelnek, hogy a feliratokat és az NFT-ket maguk a fejlesztők által végrehajtott Bitcoin protokollváltozások tették lehetővé (SegWit és Taproot frissítések). 

A támogatók úgy vélik, hogy a Bitcoin hálózaton lévő NFT-k és feliratozási lehetőség innovációt képviselnek. Ennek ellenére a Bitcoin core fejlesztők azt tervezik, hogy lehetetlenné teszik az Ordinalsok hozzáadását a Bitcoin blokklánc tranzakcióihoz a Bitcoin Core v27 frissítés segítségével, így javítva az észlelt hibát. A már meglévő feliratok és NFT-k megmaradának a blokkláncon, mivel a Bitcoin Core v27 függőben lévő változása csak az új NFT-k mintelését állítaná le. A Bitcoin Ordinals tábor viszont a Bitcoin Cash és a Bitcoin SV példáját követheti egy Bitcoin Ordinals lánc forkkal. Valószínűleg ezt a bányászok is támogatnák, hiszen óriási bevételre tettek szert az Ordinals őrület idején és az azóta megnövekedett hálózati díjakból. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Ez történt ma | a Goldman Sachs is akar egy szeletet a közelgő spot Bitcoin ETF-ből

/coinedition, the block, cointelegraph, dailycoin/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img