Megugrott a bitcoinbányászrészvények kereskedési volumene

spot_img

Óriási, összesen 3,5 milliárd dolláros kereskedési volumennel zárták a hétfői napot a Marathon  Digital (MARA) és a Riot Platform (RIOT) bányászpapírjai, megelőzve ezzel a világ vezető technológiai óriásait is. Ezen a napon a Marathon Digital papírjai lettek a legtöbbet kereskedett részvény az Egyesült Államokban.

A Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) szintén jelentős kereskedési volument produkált, ugyanezen a napon megközelítette a félmilliárd dollárt, megerősítve a befektetők növekvő érdeklődését a bitcoin és általában a kriptovaluták iránt. A kereskedési volumen megugrását az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapjainak (ETF) jóváhagyására irányuló fokozott várakozásának is tekinthető.

A Yahoo Finance adatait megvizsgálva láthatjuk, hogy a MARA és a RIOT bányászpapírok együttes kereskedési volumene 3,55 milliárd dollár körül alakult hétfőn. A MARA részvényekkel elképesztő mennyiségben kereskedtek, 112 millió darab részvény fordult meg a piacon, ami jelentős eredményt jelent olyan neves technológiai vállalatokat megelőzve, mint a Tesla, az AMD, az Nvidia, vagy éppen az Apple.

Kapcsolódó cikkünk:

A Tesla, amely hétfőn az Egyesült Államok második legtöbbet kereskedett részvénye volt, napi kereskedési volumene körülbelül 85 millió kereskedett részvény volt. Ez az éles kontraszt hangsúlyozza a kriptovalutákkal kapcsolatos részvények iránti növekvő érdeklődést, valamint a bitcoinbányászok növekvő jelenlétét a pénzügyi piacokon, meghatározó tényezőként kell számolni velük a jövőben.

Az Egyesült Államokban jegyzett vállalatok január 8-án volumen szerint rangsorolva (forrás: Yahoo Finance)

Az Egyesült Államokban jegyzett vállalatok január 9-én (kedden) volumen szerint rangsorolva. A MARA részvények még mindig a top háromban (forrás: Yahoo Finance)

A pénzügyi piacon eluralkodott kriptovaluta őrülethez hozzájárult a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) kereskedési volumenének a megugrása is január 8-án. A GBTC kereskedési volumene megközelítette a félmilliárd dollárt, ami szintén figyelemre méltó teljesítmény, és egyben felkeltette az iparági szakértők, köztük Eric Balchunas, a Bloomberg ETF szakértőjének a figyelmét is.

A mai nap vízválasztó lehet a kriptoipar számára, hiszen ma dőlhet el, hogy jóváhagyják-e a spot Bitcoin ETF-eket vagy sem. A bejelentés körüli eseményeket árnyalja a ma hajnalban történtek, ugyanis az amerikai tőzsdefelügyelet közösségi oldalát feltörték és hamis hír kezdett elterjedni az X-en a Bitcoin ETF elfogadásáról, amit valójában még nem engedélyeztek. A délutáni döntés hatással lehet a bitcoinbányászrészvények árfolyamára is.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

December havi bitcoinbányászrészvény-jelentés

/cryptopolitan, cointelegraph, trustnodes/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img