A Starknet token lehet az idei év első airdropja

spot_img

Az idei év az airdropok éve lehet, nemcsak az airdrop vadászoknak. Több nagyobb projekt is bejelentette, vagy utalt rá az elmúlt évben, hogy airdropra készül közössége és a hálózatot tesztelők számára. Az első fecske idén, talán a Starknet lehet. A Starknet Alapítvány még 2023 decemberében hozta nyilvánosságra az STRK tokenek elosztására vonatkozó részleteket, azonban az airdropról meglehetősen homályosan nyilatkozott eddig.

A kriptopiac ismét kedvező hátszéllel futhat neki a bikapiacnak, amit a Bitcoin felezés, a várható makrogazdasági változások és a spot Bitcoin ETF bevezetése is felpörgethet a következő hónapokban. Számos projekt, amely 2022-ben vagy 2023 elején indult el nagy reményekkel már nincs köztünk, de akadtak olyanok is (Layer Zero, zkSYNC, Starknet stb.), amelyek a bikapiacra várva csöndesen építették hálózatukat és közösségüket a megfelelő pillanatra várva. 2024-re több L2 hálózat jelentette be, vagy utalt rá ilyen-olyan módon airdrop szándékára, többek között a Starknet is.

Kapcsolódó cikkünk:

Az airdrop vadászok listáján is szerepel a Starknet, a Starkware által kifejlesztett zéró tudásalapú Ethereum Layer 2 skálázási megoldás. Bár a projekt még 2022 novemberében indította el tokenjét, az STRK-t az Ethereum hálózaton, ezek a tokenek nem ruházhatóak át vagy kereskedhetőek. Már a token elindítása óta különböző teóriák láttak napvilágot arról, hogy a Starknet végül hogyan fogja jutalmazni a korai és az aktív felhasználókat. Bár a projekt 2023 decemberében megerősítette airdrop szándékát, azonban ütemtervet még nem közölt.

Felerősödtek január elején az STRK körüli airdrop spekulációk 

A Starknet január 10-én, szerdán, azaz ma hajtotta végre az Alpha v0.13.0 verzió frissítését a mainneten, miután a legutóbbi közösségi szavazás pár nappal ezelőtt lezárult, amelyet a küldöttek 99,86%-a támogatott. A szavazás lényegében arról szólt, hogy elfogadják-e, vagy sem a tranzakciós díjak fizetéséhez az STRK tokent. Az elfogadott frissítés által fogják bevezetni a tranzakciós díjfizetés támogatását STRK tokenben is az ETH mellett, amely már használatban van a blokkláncon. Ugyanakkor a fejlesztők állítása szerint olyan változtatásokat is be fognak vezetni, amelyek 25-50%-kal csökkentenék a tranzakciós díjakat.

A javaslat elfogadásával felerősödtek az STRK token kiosztására vonatkozó találgatások is. Egyes felhasználók úgy látják, hogy az STRK token airdrop 2024 január végén vagy 2024 február elején jöhet, több nagyobb tőzsdei listázással egyetemben. A Starknet még nem adott hiteles választ ezekre az állításokra, sőt airdroppal kapcsolatban sem nyilatkozott még hitelt érdemlően. 

Amit eddig tudunk a Starknet airdropról

2023 decemberében a Starknet Alapítvány közölte, hogy a teljes 10 milliárd STRK token készletből 900 millió darabot kíván kiosztani “a felhasználók és a közösség tagjai között a múltbeli és jövőbeli hozzájárulásainak jutalmazására”. Akkor a csapat azt állította, hogy egy külön bizottság fogja ezeket a tokeneket több programon és fázison keresztül szétosztani. 

“Egy ideje már a disztribúció első fázisán dolgozunk, és közel vagyunk ahhoz, hogy ezt meglépjük. Hamarosan további hivatalos közlemények lesznek ezzel kapcsolatban.”

Egyelőre a hálózat felhasználóinak történő STRK token kiosztás pontos dátuma továbbra sem ismert, ennek ellenére a Starknet Alapítvány szétosztott már néhány adag tokent a kiválasztott delegáltaknak. Ezek közé tartoznak a projekt befektetői, a Starkware-t kivéve a korai hozzájárulók, az iparági szakemberekből álló fejlesztői tanács, valamint a jelentkezők közül kiválasztott küldöttek.

A Starknet tokenomikája szerint a token kínálat 50,1%-át a Starknet Alapítvány, 32,9%-át a fő közreműködők, 17%-át pedig a Starkware és a projekt befektetői között fogja szétosztani. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

https://kriptoakademia.com/2023/06/23/137865 

/starknet, dailycoin/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img