A Bitcoin ETF már az első nap sikeresebb volt, mint az összes többi 2023-ban indult ETF együttvéve

spot_img

Kedden is főként a Grayscale ETF-hez köthető események alakították a bitcoin árfolyamát. Az alap a kora délutáni órákban, a hagyományos piacok nyitása előtt 10 000 bitcoint utalt át a Coinbase-re, ami után több elemző is figyelmeztetett a tőzsdén kezdődő nagyobb volumenű eladásokra.

Álláshirdetés: Veled bővülne a Kripto Akadémia!

Ezután sok kereskedő azonnal shortolni kezdte a bitcoint, ám az újabb összeomlásban reménykedőket végül kiütötte a váratlan fordulatot hozó short squeeze.

 

A Grayscale eladásai az Arkham oldalán, az Outflow fül alatt követhetők

Az első három nap most már véglegesnek tűnő adatai szerint a 11 Bitcoin ETF az indulás óta közel 10 milliárd dolláros forgalmat ért el. A Bloomberg szakértője szerint ez kiemelkedő teljesítménynek számít.

“2023-ban (a Bitcoin ETF-et nem számítva) ~500 ETF indult el. Ennek az 500 ETF-nek az összesített kereskedési forgalma 450 millió dollár volt. A legjobb 45 millió dollárt ért el. A BlackRock Bitcoin ETF egymaga nagyobb forgalmat bonyolított az első napon, mint az összes többi elsőéves gólya együttvéve.”

Az ETF-ek indulása nettó 818 millió dollár értékű bitcoin vásárlással zárult. A Grayscale alap 579 millió dollár értékű bitcoint adott el, míg az összes többi 1.4 milliárd dollárnyit értékesített. Az árfolyam a pozitív beáralmlás ellenére 49 000 dollárról 42 000 dollárig esett, ami részben a rövid idő alatt végbemenő és jelentős nagyságú Grayscale eladásoknak, részben a kripto piaci szereplők ETF indulással kapcsolatos “sell the news” spekulációinak volt köszönhető.

A bitcoin azóta is a december óta tartott árfolyamsáv középső tartományában tartózkodik. Ha így marad, az segítheti az altcoin kitettséggel rendelkezőknek.

Az altszezon kapujában

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img