Elérhetővé vált az Ethereum validátor staking szolgáltatás a MetaMask-on belül

spot_img

A népszerű kriptotárcán, a MetaMask-on keresztül, új staking  szolgáltatás érhető el, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy Ethereum validátor csomópontokat futtassanak. A MetaMask Portfolio alternatívát kínál a staking jutalmak iránt érdeklődő felhasználók számára, kiterjedt technikai vagy hardverbeállítási tudás nélkül.

Január 18-án jelentette be Ethereum validátor staking szolgáltatását a MetaMask, amely lehetővé teszi az felhasználók számára, hogy részt vegyenek az Ethereum hálózat proof-of-stake konszenzus mechanizmusában. Ehhez nem kell más: 32 db ETH-t kell letétbe helyezni, ami a jelenlegi árfolyamon számolva körülbelül 78 000 dollárnak felel meg. Ez jelentős befektetésnek tűnhet, azonban a felhasználónak nem kell mögöttes infrastruktúrát működtetnie.

A háttérben a MetaMask fogja futtatni a validátor csomópontokat a stakerek nevében, így biztosítja a biztonságos és hatékony működést. Ezt a megközelítést úgy tervezték, hogy egyszerűsítse a staking jutalmak megszerzését és minimalizálja a csomópont futtatásával kapcsolatos kockázatokat (leállás, internet kimaradás stb.), amelyek gyakran érintik az Ethereum hálózat validátorait.

A MetaMask validátor staking szolgáltatásának egyik legfontosabb előnye, hogy képes kezelni a staking ökoszisztémában a centralizációval kapcsolatos aggályokat. Sok felhasználónak fenntartásai vannak a Lido-hoz hasonló nagy likvid staking szolgáltatókkal kapcsolatban. A staking közösség attól tart, hogy az ilyen típusú hatalomkoncentráció alááshatja a hálózat decentralizációját.

A MetaMask célja, hogy egy elérhető és problémamentes staking megoldást kínáljon, miközben az egyén aktívan részt vesz az Ethereum proof-of-stake konszenzus mechanizmusában centralizációs aggályok nélkül. Ez a szolgáltatás azt is kiküszöböli, hogy a felhasználónak dedikált hardverbe kelljen befektetni az Ethereum csomópontok működtetéséhez, valamint csökkenti az internet kimaradásokból fakadó jutalom szerzési kockázatokat.

Kapcsolódó cikkek:

MetaMask: szakmai múlt és megbízhatóság egy helyen

A MetaMask validátor staking szolgáltatását a ConsenSys, a blokklánc és Ethereum ökoszisztémában régóta ismert és megbízható szervezet kezeli. A ConsenSys eddig két év alatt több mint 2 milliárd dollár értékű ETH-t kezelt több mint 33 000 validátoron keresztül, anélkül, hogy bármilyen hálózati kimaradásból fakadó büntetést kellett volna elszenvednie.

A MetaMask validátor szolgáltatása jelenleg 4,0%-os éves hozamot kínál. Fontos azonban megjegyezni, hogy a platform 10% jutalékot is felszámít a validátorok által szerzett jutalmak után. Ez a díjstruktúra vegyes reakciókat váltott ki a közösségből.

Lefteris Karapetsas, a RotkiApp kriptoportfólió-követő alkalmazás alapítója a következőket nyilatkozta a szolgáltatásról: “Érdekes ötlet, de a 10%-os díj magas, érdemes összevetni más szolgáltatók díjaival.” A díjak levonása után a MetaMask nettó hozama hasonlóan alakul, amit a nagyobb, centralizáltabb platformok kínálnak, mint például a Lido 3,4%-os hozamot.

Ezt is olvasd el:

A Lido dominanciája

A Lido egy domináns szereplő a likvid staking térben, platformján 9,3 millió ethereumot stakelnek körülbelül 22,9 milliárd dollár értékben. Az Ultrasound.Money adatai szerint az Ethereum hálózaton keresztül stakelt 28,8 millió ETH körülbelül 40%-át teszi ki. Az Ethereum tulajdonosoknak lehetőségük van arra is, hogy központi tőzsdéken, például a Coinbase-en kössék le eszközeiket. Ennek azonban van egy kritikus pontja: a Coinbase a staking jutalmakból jelentős, 25%-os részesedést von le. Ez a magas díj elriaszthatja azokat a felhasználókat, akik költséghatékonyabb és decentralizáltabb staking alternatívákat keresnek, mint például a Lido, vagy most már a MetaMask szolgáltatása, amely ebből a szempontból lényegesen olcsóbb.

Ha Te is validátorrá szeretnél válni a MetaMask segítségével, az alábbi útmutató lesz a segítségedre. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Újabb frissítést kap az Ethereum: jelentősen csökkenhetnek az alhálózatok tranzakciós költségei

/cryptopolitan, metamask/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img