Több száz millió dollár értékben fog bitcoint vásárolni Michael Saylor, ezúttal saját részre

spot_img

A MicroStrategy ügyvezető elnöke, Michael Saylor ismét jelentős pénzügyi lépésre szánta el magát, megkezdte a cégben lévő részvényeinek az eladását, amely jelenleg 215 millió dollár értékű. Saylor MSTR részvényeladását az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott 2024. január eleji bejelentésében hozta nyilvánosságra. 

A SEC bejelentésből kiderül, hogy Michael Saylor 315 000 darab részvényopció jogának az értékesítését kezdte meg idén, amelyet eredetileg még 2014 áprilisában kapott meg. Ezek a részvényopciók 2024. április 30-án járnak le. Saylor január 2-án kezdeményezte az eladási folyamatot az első, 5000 darab részvényből álló részlet eladásával.

A MicroStrategy 2023. november 2-i harmadik negyedévi eredménybeszámolója során Saylor kijelentette, hogy a következő négy hónapban naponta 5000 darab MSTR részvényt fog eladni. Azt is elárulta, hogy az eladásokból származó bevételek kettős célt szolgálnak: “személyes kötelezettségeinek teljesítését és személyes bitcoin állományának a bővítését”.

Részlet a SEC bejelentésből (forrás: sec.gov)

A jelentős mennyiségű MSTR részvény eladása ellenére Saylor hangsúlyozta, hogy továbbra is meghatározó részesedéssel rendelkezik a MicroStrategy-ben.

A SEC-hez november 1-jén benyújtott bejelentésből az is kiderült, hogy Saylor valóban jogosult arra, hogy 2024. január 2-a és 2024. április 26-a között legfeljebb 400 000 részvényt adjon el a megszolgált opcióiból. Ez a szabályozási korlátozás biztosítja számára azt az időkeretet, amelyen belül Saylor végrehajthatja tervezett részvényeladásokat.

Az MSTR részvények és a vállalat teljesítménye

A MicroStrategy részvényei figyelemre méltó teljesítményt mutattak az elmúlt évben, jelentősen felülmúlva a bitcoint. Míg a bitcoin 170%-os emelkedést produkált 2023 elejétől, addig a MicroStrategy részvényeinek árfolyama ugyanebben az időszakban 342%-ot tudtak emelkedni a TradingView adatai szerint. 

Az MSTR részvények árfolyamának alakulása 2023-ban 

A MicroStrategy jelentős összegeket fordított bitcoin vásárlásra 2023-ban. Tavaly év végén, 2023. december 27-én a vállalat további 14 620 BTC-t szerzett, körülbelül 615 millió dollár értékben. Ezzel a felvásárlással a MicroStrategy teljes bitcoin állománya 189 150 BTC-re nőtt, ami a jelenlegi piaci árak alapján több mint 8,5 milliárd dollárt ér. Ezzel a mennyiséggel a vállalat az egyik legjelentősebb intézményi bitcoin birtokossá vált és jelenleg 2,65 milliárd dolláros bitcoin befektetésből származó nem realizált nyereségen ül.

A MicroStrategy bitcoin állományának alakulása a kezdetektől a 2023. december 27-i vásárlás nélkül (forrás: CNBC)

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

A MicroStrategy idén is folytatja a bitcoin vásárlást

/microstrategy, cryptopolitan, sec/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img