A MicroStrategy idén is folytatja a bitcoin vásárlást

spot_img

A tegnapi napon számoltunk be arról, hogy a Tesla tartózkodik attól, hogy még több bitcoint  vásároljon és attól is, hogy eladjon a már meglévő eszközállományából. A MicroStrategy pénzügyi igazgatója, Phong Le ezzel szemben azt mondta, hogy a cég a közelmúltbeli visszaesések ellenére, továbbra is vásárolni fog bitcoint.

A The Wall Street Journalnak adott interjújában Le elmondta, nem világos még, hogy a cég több bitcoint fog e vásárolni, mint tavaly, de továbbra is vásárolni fog. Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez  benyújtott jelentései szerint 2021. december 29-én a cég körülbelül 124 391 bitcoint birtokolt.

Eközben a SEC azt is szeretné, ha a MicroStrategy módosítaná bitcoin állományának közzétételét a jövőbeni bejelentésekben. Az értékpapír felügyelet leveleket küldött a cégnek, amelyben arra kérte, hogy jobban tükrözze a bitcoin ingadozását a bejelentéseiben, ahelyett, hogy olyan számviteli gyakorlatot alkalmaz, amely korrigálja a bitcoin értékvesztését.

Le tavaly szeptemberben írt egy levelet, amelyben azt állította, hogy az értékvesztés elvonhatja a figyelmet a vállalat általános eredményeiről. A MicroStrategy azóta beleegyezett, hogy felülvizsgálja közzétételeit, megértik a SEC álláspontját.

Le elmondta, hogy a cég nem tervezi eladni bitcoin részesedését, a MicroStrategy “folyamatosan” keresi a bitcoin felhasználásának egyéb más módjait, hogy értéket teremtsen a részvényesek számára. A cég bitcoin fedezetű kötvények vásárlását fontolgatja a következő néhány évben. Le szerint azonban ez attól függ, hogy a piac likvidebbé válik-e majd.

A MicroStrategy február 1-jén teszi közzé a negyedik negyedéves eredményét, amit árgus szemmel fog figyelni a piac.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance-t ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok befektetéséhez az általunk is használt KuCoin felületét javasoljuk.

/the block, bitoinist/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img