Dél-Korea szabályozási keretet hoz létre 2024-ig

spot_img

A szabályozási törekvések magában foglalják az NFT-kre és az ICO-kra vonatkozó útmutatás kiadását, a kriptoipar infrastruktúrájának bővítését és a CBDC kutatás támogatását.

Az újonnan megválasztott dél-koreai elnök, Yoon Suk Yeol azt reméli, hogy 2023-ban átfogó kriptotörvényt vezethetnek be az országban és 2024-ig pedig intézményesíteni szeretné a szektort.

Szerdán egy dél-koreai lap kiszivárgott kormányzati dokumentumra hivatkozva arról számolt be, hogy jövőre kívánják bevezetni az országban a Digital Asset Basic Act (DABA) törvényt, amelyet 2024-ig további jogszabályok követnének. A törvényjavaslat része annak a 110 darabból álló törvényjavaslati csomagnak, amelyet az új elnök még az év elején fogalmazott meg.

A törvénytervezetet a nemzetközi normáknak megfelelően fogják kidolgozni, mivel a helyi Pénzügyi Stabilitási Tanács (FSB) együtt fog működni a bázeli székhelyű Nemzetközi Fizetések Bankjával (BIS), valamint az Egyesült Államok és az Európai Unió szabályozó hatóságaival.

A dél-koreai kormány azt is tervezi, hogy bővíti a fiat-kripto tranzakciókhoz köthető meglévő infrastruktúrát, lehetővé téve több bank számára, hogy saját fiat-kripto kaput hozzon létre. Jelenleg négy bank van az országban, amely rendelkezik ilyen engedéllyel: az NH Nonghyup Bank (Bithumb, Coinone), a Shinhan Bank (Korbit), a K-Bank (Upbit) és a Jeonbuk Bank (GoPax).

Emellett a dél-koreai hatóság az NFT-k intézményesítését és az ICO-k szabályozói keretének bevezetését is szeretné elérni.

A központi banki digitális valuta (CBDC) kibocsátása is napirenden van. A Koreai Nemzeti Bank még 2022 januárjában fejezte be a próbatesztelés első szakaszát.

A kormány szóvivője egyébként megerősítette a kiszivárgott dokumentum hitelességét, megjegyezve azonban, hogy ez még nem a végleges tervezet.

Május 3-án az elnök bejelentette, hogy a kripto befektetési nyereségek megadóztatásának elhalasztását fogja szorgalmazni, legalább addig, amíg a Digital Asset Basic Act (DABA) szabályrendszer hatályba nem lép. Az új kriptoadóztatási szabályok szerint a kormány 20%-os adót vetne ki az évi 2100 dollár feletti kriptónyereségre.

Órákkal azután, hogy a koreai újságokban megjelent a hír, Yoon Suk Yeol találkozott a Közép-afrikai Köztársaság elnökével, Faustin-Archange Touadéra-val, hogy megvitassák a két nemzet közötti együttműködést. A találkozó apropója az áprilisban, Touadéra által aláírt digitális eszközök jogi keretét bevezető törvény, valamint a bitcoin törvényes fizetőeszközzé tétele volt.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

Dél-Korea 2023-ra halasztja a kriptoadó bevezetését

/cointelegraph, news.kmib.co.kr, bitcoinist/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img