A kripto és a mainstream influenszerek kapcsolódása

spot_img

A kriptopénzek még csak most kezdenek betörni a mainstream világba, éppen ezért fontos minden egyes projekt, együttműködés, ami valamilyen klasszikus, sokak által kedvelt terület és a kriptopénzek határmezsgyéjén mozogva igyekszik promóciós értéket teremteni. Annak jártunk utána, milyen példák vannak arra, hogy egy kripto-piaci szereplő, például a Binance együttműködést kezd valakivel vagy valamivel az igazán széleskörű, akár százmilliókat elérő kommuniáció érdekében!

De ezen belül is a szórakoztatóipar és a Web3 kapcsolódására fókuszálunk, hiszen itt vannak igazán szép példák.

Az első, és egyben valószínűleg az egész kripto-ipar számára a legnagyobb siker a Binance együttműködése a világ egyik legnépszerűbb focistájával, Christiano Ronaldo-val. De mielőtt elmélyednénk a részletekbe, nézzük meg röviden – ha ez nem lenne egyértelmű – kiről is van szó!

C Ronaldot tényleg a világ egyik legnépszerűbb sportólója, bár kissé meglepődtünk, amikor a YouGov oldalán azt láttuk, hogy csak 143. oldalon szerepel, bár ez az oldal főleg az USA-ra fókuszál, valószínűleg ez lehet az ok. Érdekességképp amúgy a lista a népszerűség és az ismertség mérésével dolgozik, az első helyen mind a mai napig Muhammad Ali áll, a másik a baseball-játékos Babe Ruth, a harmadik az itthon is nagyon népszerá Shaquille O’neail.

De ha vissza evezünk Európába, a Guardian összeállítását is érdemes megnézni, a top 100, legjobb focistáról van szó. Az első helyen Messi áll, a második viszont már Ronaldo.

Szóval a lényeg a lényeg, Ronaldo óriási népszerűségnek és elismertségnek örvend, de ez nem csak a különféle összeálításokból mérhető le könnyedén, érdemes ránéznünk a közösségi média számaira is. Ronaldonak videónk születésekor így néznek ki a közösségi média felületei:

Instagram: 617 millió követő

Facebook: 168 millió követő

TikTok: 400 millió követő

X: 110 millió követő

Bár nyilván van átfedés a különböző platformok követőbázisai között, mégis érdemes ezeket összeadogatnunk, hogy képet kapjunk arról, mekkora elérése van a sztárfocistának! Az összesített érték:

1295 millió, vagyis közel 1,3 milliárd, ekkora elérésről van szó, ez az emberiség 16,2 százaléka, egészen elképesztő szám.

Éppen ezért nagy dolog az egész kripto-ipar számára, hogy a Binance együttműködést kezdett Ronaldoval, ráadásul nem is egy egyszeri, hanem egy több évre szóló kollaborációról van szó.

Ronaldo speciális NFT-ket bocsát ki, ezek elérhetősége exkluzív, csak a Binance NFT platformján elérhetőek. Akinek van Binance regisztrációja, az bizonyos országokban a Binance Pay segítségével is vehet belőlük.

2022 végén indult az első kollekció, azért különleges és tök szép példa Ronaldo esete, mert jól szemlélteti, hogy a hagyományos rajongói világot hogyan lehet házasítani a Web3 világával, vagy ha úgy tetszik, a blokklánc találkozik a sok évtizedes futball- és általában sport-rajongói világgal, erre egy egyedi NFT kollekció tökéletes példa.

De nem csak Ronaldoval dolgozik a világ vezető kriptotőzsdéje, a vezető fociklubbok is ott vannak a partnereik között, Lazio, FC Porto, csak hogy két példát említsünk. A cél minden esetben az, hogy a blokklánc-technológiát és az NFT-kt világát összehozzuk a sporttal, pontosabban a rajongói merch régóta létező piacaival.

Ráadásul a Binance az Argentin Futball Szövetséggel, és a Brazil Futball Konföderációval is dolgozik.

Pierre Gasly és az egyedi sisak

De nem csak a foci világából találunk példákat arra, hogy egy kriptotőzsde házasítani kívánja a sport-rajongók és a Web3-ban rejlő lehetőséggel. Szintén a Binance a Forma1-el is kiakalított együttműködéseket, egészen pontosan az Alpine csapatáról van szó.

A tavaly augusztusban meghirdetett lehetőség lényege az, hogy a rajongók határozhassák meg a Gasly bukósisakjának arculatát.

A Binance és a BWT Alpine F1 Team közötti együttműködés egyedülálló kezdeményezést hozott létre a sport és a kripto világában. 2023-ban a Binance bejelentette, hogy partnerséget kötött Pierre Gasly-val, az Alpine F1 Team versenyzőjével, egy bukósisak-tervezési verseny keretében. Ez a verseny lehetőséget adott a Binance felhasználóknak és a Forma-1 rajongóknak világszerte, hogy megtervezzék Gasly Abu Dhabi Nagydíjon viselt bukósisakját.

A versenyen több mint 700 pályamű érkezett be több mint 140 országból, ezek hatalmas kreativitást és sokszínűséget mutattak. A győztes tervező, Raul Moreno, Argentínából, egyedi alkotásával nyerte el a díjat. A tervezési folyamat során a résztvevőknek olyan bukósisakot kellett tervezniük, amely tükrözi a Binance értékeit, innovatív szellemét, és összhangban áll a motorsport közösségével. Moreno terve a Binance márkáját tükröző fekete és sárga színeket használ, fényes felülettel és arany részletekkel, melyek az arab kultúrát idézik.

Gasly maga választotta ki a győztes tervezést, amely szerinte kifejezetten jól tükrözte az ő kapcsolatát a Binance-szel és rajongóival. A győztes tervező nemcsak azzal a megtiszteltetéssel dicsekedhetett, hogy Gasly a tervezését viselte az Abu Dhabi Nagydíjon, hanem egy általa aláírt, életnagyságú másolatot is kapott a bukósisakról.

Ez a kezdeményezés nemcsak a Binance közösségének tehetségét mutatta be, hanem azt is, hogy a sport és a kripto világa hogyan tud összekapcsolódni és új, izgalmas módon bevonni a rajongókat. A verseny és annak eredménye kiemelkedő példája volt annak, hogy a kreativitás és a közösségi szellem miként hozhat össze különböző kultúrákat és közösségeket a Forma-1 izgalmas világában.

“mielőtt folytatjuk a videót, pár szó a szponzorunkról. ők a PrimeXBT, egy népszerű tőzsde, amit már több millió kereskedő használ. Kriptós határidős szerződésekkel kereskedhetsz, alacsony feekkel és magas tőkeáttétellel. Bitcoin, ethereum és nagyobb altcoinok vannak a kínálatban. de indexek, nyersanyagok és forex derivatívákat is találsz. link a leírásban”

Khaby Lame és, a TikTok-sztár

A Binance 2022-ben bejelentette, hogy együttműködik Khaby Lame-mel, a TikTok legkövetettebb tartalom készítőjével, aki azóta a Binance globális márkanagykövete lett. Khaby Lame, az olasz-szenegáli származású TikTokker, aki humoros, paródia-szerű “élet-hack” videóival vált népszerűvé, mára több mint 142 millió követője van.

Ez az együttműködés is arra irányul, hogy növelje a Web3 tudatosságát és elfogadását. Khaby Lame a jellegzetes, vicces stílusában fogja feloszlatni a Web3-mal és a kriptopénzekkel kapcsolatos tévhiteket. A partnerség részeként Khaby kizárólagos NFT gyűjteményeken is dolgozik a Binance-szel, amelyek célja, hogy növeljék a rajongók elkötelezettségét és érdeklődését.

Khaby Lame elmondása szerint régóta érdekli a Web3 világa, és a Binance-szel való partnerség tökéletesen illeszkedik abba, amit általában csinál: bonyolult dolgokat egyszerűvé és szórakoztatóvá tenni.

“A követőimre családként tekintek, mindig új kihívásokat és érdekes tartalmakat keresek, amit megoszthatok velük.”

Ezenkívül számos híresség, mint például Conor McGregor, Eminem, Maria Sharapova és Snoop Dogg is kapcsolódik a kriptovaluta világához. McGregor a Tiger.Trade kriptovaluta kereskedelmi alkalmazással, Eminem a Bored Ape Yacht Club NFT-vel, Sharapova a MoonPay kripto fizetési megoldással, míg Snoop Dogg számos kripto projektben vett részt, beleértve a Web3 és NFT projekteket.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img