A Soros Fund Management kriptopénzekbe fektet

spot_img

A jelenleg 26 milliárd dollárnyi eszközt kezelő Soros Investment Fund rövidesen kriptopénzekbe is fektet. Kissé meglepő a hír, hiszen a szervezet feje, a magyar származású George Soros januárban még lufinak titulálta az egész területet. A Bloomberg híradása szerint Adam Fisher, a globális befektetésekért felelős vezető már megkapta a belső engedélyt, a kereskedést azonban még nem kezdték meg.

A Word Economic Forum januári konferenciáján Soros kifejtette, hogy a kriptopénzek nem tekinthetőek pénznek, hiszen túlságosan nagy a volatilitásuk, illetve az értékük spekulatív:

A Bitcoin nem egy pénz, hiszen egy pénz stabil értékhordozó kell, hogy legyen, nem lehet béreket fizetni olyasmivel, aminek naponta akár 25%-ot változik az értéke. Ez egy spekuláció, ami egy félreértésen alapszik.

A legismertebb kriptopénz kritikája mellett nem tett semmiféle árfolyam jóslatot a legendás befektető. Nem ez az első alkalom, hogy Soros kapcsolatba kerül a kriptopénzekkel, befektetési alapja tavaly a harmadik legnagyobb részvényes lett az Overstock.com-ban, ez az első jelentős méretű webshop, ami elkezdett BTC-t elfogadni.

A beérkező bitcoinok néhány százalékát alapítványoknak adják, melyek a kriptopénzek elterjesztésén dolgoznak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img