USA: Blokklánc törvény Arizona államban

spot_img

Egy tegnapi bejegyzésben beszámoltunk a világ néhány országának blockchainnel kapcsolatos megközelítéséről és a lehetséges itthoni irányokról is. És éppen tegnap lett nyilvános a hír, miszerint Arizona kormányzója aláírta a “blokklánc törvényt”, melynek célja a szektor támogatása az államban.

Arizona porondra lép

0410 arizona blockchain 1
Phoenix, Arizona fővárosa. Kattints a nagyobb képért!

Nem akarjuk ismételni magunkat, de látható a trend: Málta, Svájc, Kína, Oroszország és egyéb államok után az USA szövetségi államai is elkezdik az innováció ösztönzése és munkahelyteremtés céljával a törvényi kereteket meghatározni a blokklánc fejlesztésekkel és kriptopénz projektekkel foglalkozó cégek számára.

A még februárban benyújtott javaslatot most Doug Ducey, az állam kormányzója szentesítette, ezzel hivatalosan is legitimizálták a technológiát, mely a kormányzó szerint az állampolgárok, cégek és a kormányzati szektor javára is válhat. Ahogy Málta esetében is láthattuk, most Arizona célja is hasonló: cégeket várnak az államba, akik direkt az átgondolt és kiszámítható törvényi környezet miatt érkeznek.

Miért jó ez?

Az új törvény elfogadja a blokkláncot, mint törvényes adattároló és adatmegosztó megoldást, nincs szükség többé papírtengerre és raktárak bérlésére a dokumentumoknak. Ez óriási előrelépés a cégeknek. Egy évvel ezelőtt egy másik törvényben az okos szerződések végrehajtathatóságáról és a blokkláncos aláírások elfogadásának legalizálásáról is döntött az állam. Mivel az innováció zászlóshajójának számító Kaliforniával szomszédos, sivatagos Arizona nem épp a legvonzóbb desztináció, ha az ember cégalapításon gondolkodik, a kormányzat feladata többek között az, hogy ezen változtasson.

És úgy tűnik sikerülni is fog: Összességében elmondható, hogy a vezetés előremutató hozzáállása miatt Arizona is előlépett a blockchain innovációban élen járó helyek közé. Ezzel munkahelyeket teremtenek, gazdasági teljesítményt és életszínvonalat növelnek, ráadásul más szektorok technológiai fejlődését is segítik. Jó nekik, csak így tovább!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img