6 emeletes, jó állapotú épület kriptopénzért eladó

spot_img

Úgy tűnik messze még a vége a kriptopénzek máshol elképzelhetetlen volatilitásának (nagymértékű árfolyam ingadozásainak), e mellett azonban a világ kedve sem lankad azt illetően, hogy egyre több és több terméket, szolgáltatást kínáljon az új digitális fizetőeszközök ellenében.

Mamut csontok, veterán autók, szexuális szolgáltatások, kávé, pizza és egy sor egyéb termék után az ingatlan piaci szereplők is egyre-másra jelennek meg különböző ajánlatokkal, nemrég egy egész szigetet akarta eladni valaki bitcoinért. A Wall Street Journal beszámolója szerint most egy igazán különleges ingatlan is új gazdát keres, hat emeletes, New York városának Upper East Side nevezetű részén található.

A jelenlegi tulajdonos, Claudio Guazzoni de Zanett nem mellesleg befektető, előszeretettel dolgozik blokklánc projekteken. Az árképzése az épületet illetően sajátos, ha dollárban fizet az új tulaj, akkor az ár 29,95 millió, ha a bitcoin, Ripple, ethereum valamelyikével, akkor dollárban kifejezve 45 millió.

Mélyen hiszek a területben, viszont még óriási a volatilitás, akár 60%-ot is változhat az árfolyam pár hét alatt, ezért ragaszkodom az eltérő árazáshoz más-más fizetési mód esetén. – de Zanett

A sikeres vállalkozó 1992-ben hozta létre a Zanett Asset Management-et, 2015-ben pedig útjára indította a Lyster-Zanett nevezetű cégét, utóbbi kifejezetten blokklánc projektekkel foglalkozik. Nemrég azzal került a hírekbe, hogy a feleségével közösen menedzselt, most eladásra kínált épületben a helyi szabályozásokat kijátszva próbáltak bérlőket keresni, ezt egy 8 000 dolláros büntetéssel jutalmazta a város.

Tavaly ősszel már több városban is vehettünk BTC ellenében ingatlant, többek között Dubaiban és Miamiban is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img