A Bitcoin ára 20%-kal emelkedett 1 óra alatt

Megosztom

Alig egy óra alatt 1000 dollárral, mintegy 20%-ot erősödött a Bitcoin árfolyama. Ehhez a növekedéshez 1.2 milliárd dollárnyi tőkére volt szükség, de hogy ez honnan érkezhetett egyelőre még kérdéses. Az elmúlt órákban nem érkezett hír olyan bejelentésről, melyre azt mondhatnánk, hogy ilyen mértékben megmozgathatta volna a piacot, így mi is csak találatni tudunk.

A legésszerűbbnek jelenleg a piaci manipuláció és a bitcoint shortolók számának csökkentése lehet. A shortolás, vagyis amikor a bitcoin árának csökkenésére fogadnak a befektetők, egyre népszerűbbé vált a hónapok óta tartó medve piacban. Az így kötött szerződések azonban komoly nyomás alá helyezik a piacot és nem kizárt, hogy ezt kívánta enyhíteni néhány tehetős befektető. A shortolók száma néhány nappal ezelőtt mintegy 30%-al emelkedett a korábbi csúcs fölé, de az elmúlt órákban számuk rohamosan esni kezdett.

A hirtelen növekedés miatt likvidált pozíciók több millióval rövidítették meg az áresésre játszó befektetőket.

Egyes kommentek szerint nem is befektetők, hanem maguk a shortolásra lehetőséget adó tőzsdék állhatnak az akció mögött, hiszen a zárt pozíciók után jelentős jutalékra tehettek szert. Mindenesetre most sokan bizakodnak és remélik, hogy némi visszaesést követően tovább emelkedik majd a bitcoin árfolyama.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel