Tim Draper: 250.000$/BTC 2022-ben

spot_img

Tim Draper, a híres kockázati-tőke befektető, aki a szerencsés családi háttérnek és a saját jó érzékkel megtett startup tippjeinek köszönhetően lett a kriptovilág egyik legfontosabb alakja. 2014-ben a Silk Road weboldal bezárása és lefoglalásakor a hatóságokhoz került 30.000 BTC-t egy csomagban vásárolta meg, ezzel valódi bálnává vált. Előkelő helyet foglal el a Forbes kriptós listáján is.

250.000$ lett, maradhat?

A néhány nappal ezelőtt bitcoin árfolyamugrás után újra előkerültek a lelkes és bizakodó hangok a BTC és a kriptopénzek jövőjével kapcsolatban. A piac közel hosszú évek alatt mutatott ciklikussága nem szűnt meg, a konszolidációs szakaszokat újra emelkedés követi. Kérdés, hogy mennyi idő után.

Draper szerint a hosszútávú vízió a lényeg: 2014-ben 320$-os BTC árfolyamnál 2017-re 10.000$ elérését jósolta. Kaliforniában a saját egyeteme által rendezett blokklánc (mi más…) témájú rendezvényen beszélt az általa 2022-re várt árfolyamról:

Belenéz a színpadra felcipelt “kristálygömbjébe” és azt mondja 250.000$ négy év múlva. Majd hozzáteszi a lényeget: “Higyjétek el, meg fog történni – azt fogják gondolni az emberek, hogy megőrültetek, de azért higyjétek el mert megtörténik, és fantasztikus lesz”.

A kondicionálás ereje

A fenti, idézett rész egy kicsit Trumposan hangzik, azonban rávilágít egy fontos dologra: A bitcoinba-technológiába-árfolyamba vetett hit szerepére. A BTC árfolyama azért érhette el tavaly télen a húszezer dollárt, mert a vásárlók közül szinte biztosan mindenki hallott a százezer meg egymillió dolláros jóslatokról. Szépen lassan elülteti a közösség a saját fejében, sőt, a világ fejében, hogy a BTC bizony elképesztően sok dollár lesz néhány év múlva.

Ez pedig egy-egy új hisztérikus vásárló hullámkor egyre magasabbra és magasabbra lökheti az árfolyamot, hiszen “ha még csak 30.000-nél járunk, rengeteget kaszálhatok egymillióig” mentalitással még jó sokáig lesz olyan ár, amiért hajlandóak lesznek vásárolni a befektetők. Ha közben a dollár értéke tovább csökken, a kriptopénz adopció pedig a 2018. elején látott mértékben, tovább szárnyal, előállhat egy olyan helyzet, amikor a BTC valóban tartós értéktárolóként és/vagy mindennapi fizetőeszközként használhatóvá válik, volatilitása lecsökken.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img