Egy Japán vállalat kamatot fizet a Bitcoin után

spot_img

A GMO Internet Group egy 8 országban jelenlévő japán óriásvállalat, mely internetes szolgáltatásaival a piac minden szegmensét lefedi. A cég most kamat fejében kérné kölcsön ügyfelei bitcoinjait, melyre az érdeklődők a következő 3 hétben regisztrálhatnak.

A minimális kölcsönadható összeg 10BTC ($80 000), a maximális pedig 100BTC. A kölcsön ideje 90 nap. Ezen időszak alatt a cég vállalja, hogy a bitcoint sem eladni, sem más számlára átutalni nem fogja, a szerződés lejártakor pedig a kamatokkal együtt utalja vissza azt az ügyfeleknek, akiknek lehetőségük van arra is, hogy bármikor felmondják a megállapodást.

10 BTC kölcsönre 0.12328767 BTC kamatot fizetnek, ami évi 5%-nak felel meg.

Korábban  egy japán tőzsde már próbálkozott hasonló szolgáltatással. Ott 11 féle kriptopénzre 1-5% közötti kamatot fizettek, attól függően hogy mennyi ideig volt lekötve az összeg. Ezt a szolgáltatást később a pénzügyi ellenörző szervek szabálytalannak minősítették és felfüggesztették. A GMO ezzel szemben rendelkezik minden szükséges engedéllyel. Többek között ők üzemeltetik Japán legnagyobb forex tőzsdéjét a GMO Click-et is, mely 2017-ben havonta átlagosan 660 milliárd dolláros forgalmat bonyolított.

Ti ilyen feltételek mellett rábíznátok erre a cégre a kriptopénzeteket?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img