Az 0x és a District0x lehetnek a Coinbase újoncai?

spot_img

13 millió felhasználójával és több mint 50 milliárd dolláros forgalmával a Coinbase a kripto gazdaság titánjává nőtte ki magát. Ahogy anno a PayPal meghódította az elektronikus pénzforgalmi szolgáltatások területét, a Coinbase úgy tör most előre a kriptopénzek frontján. Ennek kapcsán a közelmúltban két fontos bejelentést is tett a cég: támogatni fogják az ERC20 szabványt és létrehozzák a Coinbase Ventures-t.

Az ERC20 támogatása lehetővé teszi majd az oldalon az Ethereum alapú tokenek kereskedését, a Coinbase Ventures pedig tőkebefektetőként fog felkarolni korai fázisban lévő projecteket. De vajon melyek lesznek ezek?

Olaf Carlson-Wee volt a Coinbase első alkalmazottja és a mai napig vezető szerepet tölt be a cégnél. Több kripto projectben érdekelt, például a decentralizált ERC20 tőzsdében az 0x protocol-ban is. És hogy ez miért fontos? A Coinbase Ventures indulását bejelentő blog posztban így fogalmaztak:

“Elképzelhető, hogy olyan cégekbe is befektetünk, melyek látszólag a Coinbase vetélytársai lehetnek.”

Mivel a jövő a decentralizált tőzsdéké, elképzelhető hogy egy nap az 0x vagy egy hozzá hasonló platform letaszítja majd a trónjáról a Coinbaset, vagy akár összeállhat más vetélytársaival. De a Coinbase is megteheti azt, hogy gondolva a jövőre megkezdi az együttműködést egy ilyen platformmal.

Az 0x tanácsadói között több Coinbase alkalmazottat is felfedezhetünk, többek között a társalapító Fred Ehrsam-ot it.

Miután a Coinbase tavaly hozzáadta kínálatához a Litecoin-t, melyet szintén egy volt dolgozója (Charlie Lee) hozott létre, feltételezhető hogy a cég alkalmazottai által felügyelt projectek nagy eséllyel jelenhetnek majd meg a piacvezető váltó platformján.

Mindezek alapján egy másik project is szóba kerülhet A Coinbase egyik volt menedzsere által alapított Distict0x célja a decentralizált piacterek létrehozása és amint erre a neve alapján is következtetni lehet, a Distric0x már alapból magába foglalja az 0x protokollt is. A vásárlók tehát bármilyen ERC20 tokennel fizethetnek majd az itt létrehozott webshopokban. Elméletben a mai teljes e-commerce szektor átalakítható és létrehozható a District0x platformján, vagyis a Coinbase felügyelete alatt jöhetnének létre a jövő eBay-jei és Amazonjai. Ez lehet az új Shopify platform.

Persze mindez csak találgatás de a Coinbase terjeszkedése arra utal, hogy nem kívánnak megmaradni az egyszerű tőzsdék szintjén.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img