Az Allianz és a Walmart is blokkláncra vált

Megosztom

A világ legnagyobb biztosító társasága, az Allianz is blokklánc alapú tranzakciókat készül bevezetni. A már teszt üzemben futó projectet az Adjoint startup segítségével hozták létre, melyet az Allianz két blokklánc szakértője is megerősített:

“Minden óriásvállalatnak gondot okoznak a nemzetközi tranzakciók. 100 országban vagyunk jelen és nemrégiben összeszámoltuk, hogy csupán egyetlen partnerünk hány esetben keresett meg minket a tranzakciók ügyintézésével kapcsolatban. Több mint 2000 ilyen emailt találtunk.”

“A jelenleg életben lévő szabályozások miatt a nemzetközi pénzküldés rendkívül nehézkes. A pénz az egyik féltől vándorol egy másikig, majd tovább és tovább. Ez nagyon sok időt vesz igénybe, de nem is csak erről van szó. Minden egyes szereplőnek fel kell dolgoznia és el kell könyvelnie ezeket a tranzakciókat, ami szintén rengeteg munkával jár.”

Bevezetése esetén az Allianz token árát – akárcsak a Tether-ét – várhatóan a dollárhoz kötik majd.

Hasonló tervei vannak a világ egyik legnagyobb bolthálózatának a Walmartnak is. A tavaly októberben ezzel kapcsolatban beadott szabadalmak most váltak elérhetővé az amerikai szabadalmi hivatal honlapján.

A vállalat mely 28 országban közel 12 000 boltot üzemeltet, a digitális fizetési módok biztonságosabbá tétele mellett az árúk eredetének és eredetiségének vizsgálatához is felhasználná az új technológiát. A blokklánc hatékonyságáról Frank Yiannas, a cég élelmiszer biztonságért felelős vezetője számolt be:

“Az új módszerrel egy zacskó szeletelt mangó eredetének meghatározása 2.2 másodpercbe került. A Walmart által jelenleg használt rendszerekkel ugyanezt az információt 6 nap 18 óra és 26 perc alatt sikerült megszerezni.”

Míg a kriptopénzek többnyire még mindig tabunak számítanak, a blokklánc technológia mögé egyre több világcég sorakozik fel. Néhány napja az egyik legnagyobb bankcsoport, a Santander is elindította erre épülő szolgáltatását:

Elindultak a blokklánc alapú nemzetközi tranzakciók

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel