Az Allianz szerint jó üzleti lehetőség a kripto biztosítás

spot_img

Bár a pénzintézetek még alapvetően szkeptikusok a kriptopénzekkel szemben, az innen-onnan előkerülő nyilatkozatok mégis arra utalnak, hogy a legtöbben már vizsgálják  miként profitálhatnak ebből az iparágból.

Az óvatosság érthető, a digitális pénzek világát nem minden alap nélkül hasonlítják előszeretettel a vadnyugathoz. Coincheck, Bithumb, Binance, MyEtherWallet. Csupán néhány nagy visszhangot kiváltó hekkelés az idei évből. A folyamatos betörési kisérletek, a szabályozatlan piac és az árfolyamok idei összeomlása sem segített abban, hogy a professzionális befektetők a szívükbe zárják a kriptopénzeket. A profit azonban profit, így a fentiek ellenére mégis egyre többen fektenek ezekbe az eszközökbe, ami “hatalmas lehetőséget jelent a biztosítók számára.”

Ezt a világ egyik legnagyobb biztosítójának, a világ 31. legnagyobb cégének, az Allianznak szóvívője nyilatkozta a Bloomberg riporterének.

“A digitális eszközök egyre fontosabb szerepet fognak betölteni a gazdasági életben, mi pedig vizsgáljuk, hogy ezen a területen milyen lehetőségeket kínálhatunk majd ügyfeleink számára.”

A hétköznapi életben megjelenhetnek a walletekre szóló biztosítások, de a kriptós startupok is biztosíthatják majd magukat egy hekkertámadás ellen, ezzel növelve a befektetői bizalmat. Ahhoz azonban, hogy ez megvalósulhasson még sok megoldásra váró problémát kell megoldani. A jelenlegi árfolyamingadozások mellett például nehézséget jelenthet a biztosítási díjak összegének meghatározása. Előfordulhat, hogy az egyik hónapban kötött prémium kategóriás szerződés a következőben már csak az adott eszköz értékének töredékét fedezné.

Az egyik legismertebb kriptós vállalat, a Coinbase egyébként már rendelkezik ilyen jellegű biztosítással. Hogy egy esetleges támadás kockázatait minimalizálják, az általuk kezelt kriptopénzek egy adott pillanatban  mindössze 2%-a érhető el online, a többit földrajzilag elkülönített helyeken, offline módon tárolják. Az elérhető 2%, melyre az aktív kereskedés biztosítására van szükség, biztosítással van fedezve. A Coinbase íly módon az amerikai felhasználók számára 250 000 dollár veszteségig teljes körű kártalanítást tud garantálni.

Valószínűleg nem az Allianz az egyetlen biztosító társaság, amely már javában vizsgálja a kriptóban rejlő üzleti lehetőségeket. Nemrégiben a holland ING tette közzé kriptopénzekkel kapcsolatos kutatását:

ING nemzetközi felmérés: a megkérdezettek 15%-a nem bánná, ha bitcoinban kapná a fizetését

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img