Újabb koreai tőzsde hack, ezúttal a Bithumb került sorra

Megosztom

Van egy mém a nemzetközi közösségben, ami így hangzik: Load the Korea FUD. Ez nagyjából azt jelenti, hogyha minden jól megy, akkor afféle kriptós Murphy törvényeként biztosan érkezik majd valami rossz hír Koreából, amitől ismét be fog halni a piac. Az elmúlt napok növekedései után menetrendszerűen meg is érkezett a rossz hír. Magyar idő szerint ma hajnalban adtak hírt arról, hogy feltörték a egyik legnagyobb koreai tőzsdét, a Bithumbot.

A be- és kifizetéseket éjjel 0:53-kor állították le és azonnal megkezdték az tőzsdén kínált valamennyi kriptopénz cold walletbe helyezését, vagyis olyan számlákra utalták át őket, melyekhez az interneten keresztül nem lehet hozzáférni.

Miközben a szakemberek a teljes wallet rendszer lecserélésén dolgoznak az is kiderült, hogy 30 millió dollárnak megfelelő kriptopénzt zsákmányoltak a hekkerek, de az érintett számlák tulajdonosainak nincs okuk az aggodalomra, a tőzsde teljes kártalanítást vállalt.

A Bithumb jelenleg második a koreai és hatodik a világ legnagyobb forgalmát bonyolító tőzsdéinek a rangsorában. Alig két hete egy másik hely tőzsdét, a Coinrail-t is feltörték. Akkor 37 millió dollárnak veszett nyoma. A ma hajnali bejelentést követő első órában, a BTC mintegy 200 dollárt veszített az értékéből.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel