ING nemzetközi felmérés: a megkérdezettek 15%-a nem bánná, ha bitcoinban kapná a fizetését

spot_img

A holland ING csoport által készített felmérés szerint, a kriptopénzeket birtoklók száma nagy növekedés előtt áll.

A vállalat immár hatodik alkalommal készített mobil bankolást kutató felmérése során 15 000 embert kérdeztek meg és ezek alapján úgy vélik, a szektor növekedése megduplázódhat ebben az évben. A megkérdezettek 66%-a hallott már a kriptopénzekről, noha csupán 9%-uk birtokolta őket. Ugyanakkor 16% mondta azt, hogy a jövőben elképzelhetőnek tartja ezek vásárlásást.

“Tekintve, hogy az európai lakosság 34%-a még nem is tud a létezésükről, a növekedés még nagyobb lehet az előrejelzésünknél” – olvasható a jelentésben.

A résztvevők 35%-a szerint a kriptopénzek lesznek a jövő fizetőeszközei és 15% mondta azt, hogy szivesen váltana a jelenlegi rendszerről valami újra és nem zavarná, ha bitcoinban kapná a fizetését.

Jessica Exton a kutatás vezetője szerint a kripto sokak számára még megfoghatatlannak tűnik, de a felmérés szerint a birtokosok száma könnyen megduplázódhat a jövőben:

“A kriptopénzek hatása a nemzetközi gazdaságra jelenleg még minimális és az árfolyamingadozások miatt a bankok is nagyon óvatosak. Ez azonban megváltozhat, mert egyre többen fontolják meg a megtakarítás célú kripto befektetéseket. Ahogy ezek száma növekszik, a döntéshozók úgy fognak egyre aktívabban foglalkozni a témával, ami hatással lesz az egész pénzügyi rendszerre.”

Mindeközben egy másik felmérésből az is kiderült, hogy az Egyesült Királyságban élő 21-35 év közötti fiatalok 21%-a, már inkább kriptopénzekbe és nem ingatlanba fektetné a pénzét és az újabb generációk megjelenésével, az eddig hagyományosnak vélt befektetési formák veszíthetnek a népszerűségükből.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img