Plágium, BitMex, Pornhub – hírek a Tron házatájáról

spot_img

A jelenleg 2.5 milliárd dollárt érő Tron januárban bukott le azzal, hogy whitepaperjét más kriptopénzek technikai leírásából ollózta össze. Az eset kapcsán egy kép is készült, amelyen pontosan feltünteték, hogy az egyes részleteket honnan emelték át a készítők.

Akkor Justin Sun, a Tron tulajdonosa azzal védekezett, hogy a kínairól más nyelvekre való fordítást végző önkéntesek hibáztak, utólag viszont az is kiderült, hogy ezek a fordítások teljesen megegyeznek a kínai verzióval.

Az újabb botrány az EthereumJ kapcsán tört ki, mely az Ethereum Java programnyelvre való átírását tűzte ki célul. A Digital Asset Research talált rá azokra a kódrészletekre, melyeket a Tron egy az egyben a J kódjából emelt át. A jelentés szerint, a J megbízhatatlanságáról és hibás memóriakezeléséről ismert a fejlesztők között. Ezek átvétele egyrészt komoly aggodalmakat ébreszt a Tron kódjának megbízhatósága kapcsán, másrészt felveti annak a lehetőségét, hogy a Tron programozói képtelenek feladataik ellátására.

Mindemelett két fontosabb Tront érintő esemény is történt. Egyrészt Justin Sun bejelentette, hogy július 30-án ismét be fog jelenteni valamit és ez valószínűleg kapcsolatba hozható azzal, hogy a Tron nemrégiben felvásárolta a Bittorrentet.

Másrészt a már gyakorlatilag minden tőzsdén jelenlévő Tron eljutott a Bitmexre is. A Bitmexen keresztül elérhetővé vált a TRX tőkeáttétes kereskedése, ami azt jelenti, hogy mostantól akár a saját pénzünk százszorosának megfelelő értékben is vásárolhatunk Tront, emelett pedig lehetőséget teremt a shortolásra, vagyis az árfolyamesésből való profitszerzésre is. Ez utóbbi különösen alkalmas a piac manipulálásra, hiszen a vagyonosabb befektetők egy százszorosan shortolt kriptót egy másik tőzsdén nagy tételben eladva, a tőkeáttéten keresztül hatalmas profitra tehetnek szert. Mivel a Tron egyébként is a legcentralizáltabb kriptopénzek közé tartozik, biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb fel fog merülni a bennfentes kereskedelem gyanúja. A Tron addig emelkedő árfolyama is egy ilyen hír kapcsán kezdte meg január óta tartó zuhanását. Akkor terjedt el az a hír, hogy az alapító 6 milliárd TRX tokent értékesített a piacon. Ez pedig a sokkal biztosabb alapokat nyújtó Litecoin esetén is katasztrófális következményekkel járt.

 

Frissítés: A cikk írása után érkezett legfrissebb információk szerint – akárcsak a Verge – a Tron (és a Zencash) is a Pornhub partnerévé válhat.

Frissités2: És a Binance-n is éppen most indul az újabb TRX kereskedő verseny, ami mozgásba hozhatja a TRX árfolyamát

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img