Már $500 000 a minimum rendelés a Goldman Sachs Bitcoin kereskedő startupjánál

spot_img

A Goldman Sachs által támogatott kriptopénz kereskedő startup Circle $500 000-ra növelte az OTC Bitcoin (over-the-counter) vásárláshoz szükséges minimum összeget. Az OTC vásárlás a nagy tőkével rendelkező befektetők kedvelt eszköze. Ennek során nem nyilvános tőzsdéken, hanem privát brókereken keresztül fektethetik be pénzüket, így tevékenységük titokban maradhat és nem befolyásolja az árfolyamot.

Jeremy Allaire a Circle igazgatója, a Business Insiderben adott interjújában közölte, hogy az OTC vásárlások mértéke 2018 januárja óta folyamatosan növekszik. Ezek átlagos nagysága 1 millió dollár körüli, de akadt néhány amely a 100 milliót is elérte. A növekvő kereslet mögött részben az intézményes érdeklődők fokozódó érdeklődése áll. Számukra a Goldman nevével fémjelzett szolgáltatás sokkal nagyobb biztonságot jelent, mint amit a kripto tőzsdék nyújtani képesek.

A Circle egyébként alig két hónapja 400 millió dollárért vásárolta meg az Amerikában népszerű Poloniex kriptotőzsdét. Rövid távú terveik között 100 új ügyfélszolgálati munkatárs és további 25-35 fő felvétele szerepel. Utóbbiak feladata a tőzsde ázsiai terjeszkedésének előkészítése lesz.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img