Készletkisöprés: A Binance új funkciójával megszabadulhatunk a töredék kriptóktól

spot_img

A Binance új funkciója a ‘Convert To BNB’ segítségével megszabadulhatunk a számláinkon található töredék pénzektől (dust) és azokat Binance Coinná (BNB) alakíthatjuk.

Mi az a dust?

Akik sokat kereskednek vagy mozgatják a pénzüket megfigyelhették, hogy egy-egy tranzakció után rendre ottmarad egy kis mennyiség a számlájukon. A ‘dust’ létezése nem hiba és nem is azért van, hogy a tőzsdék meggazdagodjanak belőle.

A definíció szerint a hálózat a 0.01BTC-nél kisebb tranzakciókat ‘dust’-ként azonosítja és ezekre külön tranzakciós díjat számol fel. Erre azért van szükség, mert ha valaki rendelkezik 1 Bitcoinnal, akkor azt nem csak egyben hanem akár 1 000 000 mini tranzakcióval is átküldhetné egy másik címre, amivel lelassítaná az egész hálózatot.

A számlákon így visszamaradt töredék kriptókat a magas tranzakciós költségek miatt már nem éri meg mozgatni, idővel összeadódva viszont mégis jelentős értéket képviselhetnek.  A ‘Convert To BNB’ bevezetése erre a problémára nyújt megoldást.

Számlánkra belépve, a Deposits & Withdrawals menüben találhatjuk meg az új gombot.

Ezt megnyomva egy listát láthatunk majd a BNB-vé alakítható coinok listájáról, a lap alján található ‘Exchange’-re kattintva pedig végre is hajthatjuk a tranzakciót. Erre 24 óránként egyszer van lehetőségünk, illetve a töredékeknek így is legalább 0.001BTC értéket kell képviselniük.

Az átalakítás lehetősége jelenleg még csak a Binance-n elérhető, de nem lenne meglepő ha hamarosan más tőzsdéken is találkoznánk ezzel a hasznos funkcióval.

Binance

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img