Bill Gates megint lesajnálta a Bitcoint

spot_img

Mint ahogyan azt megszokhattuk a jelenlegi pénzvilág uraitól, Bill Gates megérkezett aktuális FUD-jával a Bitcoinnal és egyáltalán, a kriptovalutákkal kapcsolatban.

A Warren Buffettel készült közös CNBC interjújukban úgy nyilatkozott:

Ha mint eszközosztály, valami nem termel semmit, nem is kéne arra számítani, hogy nőni fog az értéke. Ez egy kristálytiszta “nagyobb bolond” tipusú befektetés. Ha lenne egyszerű módja, shortolnám is.

A nagyobb bolond teória annyiról szól, hogy bizonyos szituációkban valaki hajlandó irracionális árat is kifizetni egy termékért abban az esetben ha kellőképp magabiztos abban, hogy valaki még nagyobb árat fog érte számára kifizetni.

Bill Gates: A kriptopénzek halálesetekért felelősek

Gates azonban elegánsan siklik át apró részletek fölött, hogy megvezesse a társadalmat. Ilyen nem elhanyagolható részlet az, hogy a decentralizált pénz megszabadítja az emberiséget az államok, bankok, hitelek, pénzügyi manipulációk szorongató gyűrűjéből. A zárolható számlák, fedezet nélküli hitelbuborékok gyűrűjéből. Ez – talán – elegendő termék lehet, lévén az emberiség egyik leghatalmasabb átkáról van szó…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img