14 millió dollár kriptopénz adomány a hajléktalanság ellen

spot_img

A Bloomberg beszámolója szerint a Tipping Point Community non-profit gálájának másnapjára több, mint 3,5 milliárd forintnak megfelelő kriptopénz adomány gyűlt össze. A rendezvény, amelyen jónéhány kriptós nagyágyú is megjelent, más szervezeteknek is példát mutathat világszerte, főleg a gyűjtés módjával és a kriptopénzek elfogadásával.

QR kód az új csekk

Az adományokat a QR kód leolvasásával kapott címekre küldték a jelenlévők. A gyűjtést New York-i Christie’s aukciósház munkatársa vezette, aki a Szilikon-völgy közössége előtt nagy örömmel ismerte el, hogy New Yorkban ilyet még senki sem csinál, ezért már pusztán emiatt is totál menők a megjelent segíteni vágyók. A Bloomberg cikkéből kiderül, hogy a Völgy egyébként több ismert és megbecsült személyisége is önkéntesen segíti a szervezet munkáját, egy ilyen rendezvény pedig a további kapcsolatépítésre és új projektek tervezésére is tökéletes.

A rendezvényen jelen volt Chris Larsen, a Ripple vezérigazgatója, Brian Armstrong, a Coinbase vezére, valamint Dan Morehead, a Pantera Capital Management alapítója is. Ők az új kripto elit tagjai, akiknek igazán van miből jótékonykodniuk.

Pantera Capital: Elképzelhető a piac 100-szorozódása is

A pénz felhasználása

A szervezet az összegyűlt, magyar szemmel brutálisnak tűnő summát a szervezet az Öböl térség (San Francisco, Richmond, Oakland, San José és a kisebb települések) hajléktalanhelyzetének javítására és a szegénységi küszöb közelében élő emberek körülményeinek segítésére fordítja. Van is min javítani, hiszen a környék, az utóbbi évtizedekben elszaladt, árszínvonalának megugrásával másfél millió embernek van napi problémája. Érdemes megnézni a szervezet profin felépített honlapját, látható a probléma ismertetése, az értékajánlat és a célok is, ráadásul egy videóban az alapító személyes történetével és motivációival is megismerkedhetünk. Évekre bontott eredményeket, rendszeres blogot, és profi adományozó felületet is találunk:

0508 tipping point donations
Letisztult, érthető, könnyen használható

A kriptókat az év során dollára váltják. Az árfolyamok emelkedésével és az ismertség növekedésével vajon itthon is találkozunk kriptopénz adományt elfogadó non-profit szervezetekkel?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img