Négy (vad) Ripple árfolyam jóslat

spot_img

Örök vita tárgya a Ripple, sokak szerint egyfajta “áruló” a kriptopénzek világában, hiszen éppen azokat a szervezetek szolgálja ki, akik “ellen” a kriptopénzek szólnak: a bankokat. Az viszont biztos, hogy ütemesen menetel előre a nemzetközi utalásokat nagyságrendekkel felgyorsító technológia, hetente hallhatunk egy-egy újabb, komoly partnerről, akit sikerült megnyerniük maguknak.

Az Independet Republic még Februárban tett közzé egy anyagot, ugyan nem friss, de olyannyira döbbenetes jóslatokat mutat be az XRP árfolyama kapcsán, hogy mégis érdemes foglalkoznunk vele.

692.30 USD

Igen, jól hallották kedves nézőink, hatszázkilencvenkettő dollár lesz egy XRP ára, legalábbis van, aki ezt komolyan gondolja. Ebben az esetben a market cap 27 trillió dollár lenne. A trillió az angol nyelvterületeken mást és mást jelenthet, ebben az esetben 12 nulláról van szó, vagyis: 1,000,000,000,000, vagyis ezer milliárd.

Ennek a becslésnek az a szépsége, hogy a valaha kitermelt arany és ezüst együttes, becsült értéke 7,8 trillió dollár.

De az alkotók azért igyekeztek logikát is tenni a kalkuláció mögé, az okfejtés lényege, hogy akkor érheti el az XRP ezt az értéket, ha minden egyes nemzetközi tranzakció a Ripple technológiájával történik. Állítólag 27 trillió dollárnyi tőke áll “nemzetközi” számlákon, ezért ha azokat meg kell mozdítani, akkor a gondolatkísérlet szerint ez csak a Ripple segítségével történhet, így jutunk el a közel hétszáz dolláros értékhez.

Ugyanis (jelenleg) 38,739,144,847 XRP van forgalomban, ezt fekerekítjük 39 milliárdra az egyszerűbb számítás kedvéért. Nincs más hátra, mint a 27 trilliót elosztani 39 milliárddal, így jutunk el a 692 USD értékhez. Ez ám az optimizmus!

151.51 USD

Ez már némiképp konzervatívabb, a teljes rendelkezésre álló coin mennyiséget és a jelen, alig 90 centes árfolyamot figyelembe véve mégis ambíciózus. A Medium-on megjelent cikk szintén nem marad el a jóslat logikus magyarázatával, érdemes ezt is átvennünk. Itt a “befektetői szemlélet dominál”, abból indul ki a szerző, hogy milyen értékeket, előnyöket ad a Ripple a világnak.

25.64 USD

Ez az elképzelés azt bizonygatja, hogy a Ripple market cap-je elérheti az egy trillió dollárt. Ha ez adott, akkor nincs más hátra, el kell osztanunk egy trilliót a current supply értékével, vagyis 39 milliárddal. Gyors “fejszámáolás” után már meg is van a végeredmény, ha ez bekövetkezik, akkor valóban 25 dollár lesz egy XRP.

6.45 USD

Tény és való, nem egy, nem két fajsúlyos szereplő fejtette ki szándékát arra, hogy a Ripple technológiáját elezdje használni. Többek között az Accenture, a Google Ventures, az SBI Group és sokan mások. A 6.45 dolláros jóslat mögé nem helyezett kalkulációt a szerző, egész egyszerűen azzal érvel, hogy egyre több és több cég használja a technológiát.

Az mindenesetre biztos, hogy 2017-ben 20 000%-os növekedést produkált a Ripple, illetve ezen a területen (szinte) bármi megtörténhez. A 25 dolláros értékhez már “csak” 3 500%-ot kellene emelkednie az árfolyamnak, reméljük a legjobbakat.

De nem árt figyelembe venni a világban mozgó teljes pénzmennyiséget, a kriptopénz piac teljes értékét és egyéb tényezőket, ha egy coinnak vagy tokennek annyira magas a rendelkezésre álló mennyisége, mint az XRP-nek, akkor nem biztos, hogy olyan nagy tere van a további növekedésnek, mint azt egyesek gondolják.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img